fbpx

Kross Uragano országúti fejvédő

A jól felszerelt és kiváló ár-érték arányú kerékpárjairól méltán híres lengyel gyártó kerékpárjai mellé kiegészítőket és ruházatot is kínál, köztük fejvédőket is, ráadásul nem egyszerű darabokat, hanem a jól megszokott Kross minőséget. A hazai forgalmazónak köszönhetően jelen cikkünkben egy országúti fejvédőt fogunk bemutatni, az Uragano-t.

Kross_Uragano

Az árcédulára ránézve egy egyszerű, belépő szintű fejvédőt várnák, de ez egyáltalán nincs így, a Kross az Uragano-t telepakolta sokféle fejlett technológiával és a közép kategóriás fejvédőkkel bőven felveszi a versenyt. Védelem tekintetében sincs semmi szégyenkezni valója a drágább modellekkel szemben, In-Mold technológiával készült, melynek köszönhetően erős és könnyű egyben, mindössze 260 gramm L-es méretben, ráadásul ezt a tömeget úgy éri el, hogy kívülről héj fedi a teljes fejvédőt, nem spóroltak ki anyagot. Ezenkívül alulról is védi héj az EPS habot, ami azt a célt szolgálja, hogy leesésekkor, szállításkor védi a sisak alsó részét a sérülésektől, karcoktól, ezenfelül erősebb lesz tőle a fejvédő szerkezete.

Kross_Uragano

A szellőzésre sem lehet panaszunk, a Kross 25 szellőzőnyílást tervezett a fejvédőre ezzel biztosítva fejünk megfelelő hőháztartását, a legmelegebb napokon sem lesz problémánk ebben a fejvédőben. Kényelem tekintetében meglepő dolgot tapasztaltunk, ilyennel még nem találkoztunk, hihetetlen mennyiségű szivacs került a fejvédőbe, csak szivaccsal érintkezik a fejünk a sisak viselése közben és nem holmi olcsó darabokat tett a lengyel márka az Uragano-ba, hanem antibakteriális, izzadtságelvezető, gyorsan száradó anyagból készülteket, természetesen a teljes szivacsozás kivehető, mosható, cserélhető.

Kross_Uragano

Bármennyire erős lehet egy fejvédő, ha nem illeszkedik a fejünkre és esésnél elmozdul vagy akár lerepül, ennek elkerülése érdekében a Kross egy hátul racsnis fejméret állító rendszert épített be az Uragano-ba, ez egy egyszerűbb megoldás, csak két dimenzióban állítható, viszont ettől még tökéletesen teszi a dolgát, könnyedén, egy kézzel kezelhető, jól bevált rendszer. A pántok tapintásra nem túl kemények, és ott díszeleg rajtuk a Kross felirat, ezzel is a minőséget sugallva, a fülek alatt található kis csatokkal pillanatok alatt méretre állíthatóak, ezekkel sem lesz probléma. Éjszakai használat esetére passzív védelemként fényvisszaverő elemek is kerültek a fejvédőre, melyek nagyban segítik, hogy az autósok észrevegyék a sisak viselőjét.

Kross_Uragano

Kinek ajánlanánk az Uragano-t? Lényegében minden országúti fejvédőt keresőnek, legyen akár versenyző vagy hobbi kerékpáros, aki egy jó minőségű fejvédőt szeretne venni kifejezetten alacsony áron, igazi ár-érték bajnok fejvédő. Két méretben és négy színben kapható, köztük egy női színváltozatban is.

 

JELLEMZŐK:
>25 szellőzőnyílás
>In-Mold
>Könnyű súly
>Légcsatornák az optimális hűtésért
>Antibakteriális, kivehető, mosható szivacsok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Fényvisszaverő elemek
>2 méretben: M (55-58cm), L (58-61cm)
>4 színben

Tömeg: 260g (L méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 13190 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján
http://www.kross.pl/hu/akcesoria/odziez/fejv%C3%A9d%C5%91/uragano

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo