fbpx

Kross Maya és Kido gyerek kerékpár

A hazánban is ismert és kedvelt Kross bringáknak természetesen nem csak XC világkupákra való montijai, és kiváló ár/érték arányú trekkingjei vannak, hanem már a legkisebbekkel is megszerettetik a kerékpározást. A Maya és Kido a 12”-os kategóriában indul a vásárlók kegyeiért.

kross_kido_maya_Gyerekkerekpar1

A 12”-os kerekű, de már nem futóbringáknál nagyon lényeges szempont, hogy a lánchajtás teljesen burkolt legyen, egyrészt, hogy ne akadjon bele se a gyerek ruházata, se a cipőfűzője, másrészt pedig magát se tudja összekoszolni ha egészséges érdeklődést mutat a technika iránt. Ez mind a csajos Maya, mind a fiús Kido esetében 100 %-osan megvalósult! Követendő példa lehetne sok más gyártó számára…

kross_kido_maya_Gyerekkerekpar4

A váz alumíniumból készül, hiszen főleg ebben a korban nagy a jelentősége a súlynak, hiszen kicsi és könnyű gyerekek hajtják. No persze később sem lényegtelen a súly, de amikor alig több mint kétszer nehezebb a bringás mint a bringa akkor életbe vágó. A villa és az egyéb kiegészítők ugyan acélból készültek, de így is csak 9 kilót mutat a mérleg alatta.

kross_kido_maya_Gyerekkerekpar2

Elöl hagyományos, hátul kontrás fékkel van ellátva. A kerekekben található agyak csapágyazottak, így könnyen karbantarthatóak, zsírozhatóak. Erre évente egyszer azért szükség is van, hiszen a gyerekek kevésbé vigyáznak a bringájukra, simán kint hagyják a kertben az esőben, vagy gázolnak velük a legnagyobb pocsolyákba. Nincs is ezzel gond, jó tudni hogy tartós darabok. A gumik 2”-os méretűek és belsővel is el vannak látva, így jól csillapítják az út felől jövő ütéseket. Feltéve, ha apuka nem fújja fel túlzottan keményre őket 🙂

kross_kido_maya_Gyerekkerekpar3

A kitámasztókerék szériában jár hozzá, és ha nem volt futóbringája a gyereknek előtte, akkor ideig-óráig szükség is lesz rá, de könnyedén le is szedhető ha eljött az idő. A fiatalos színek, minták mellett a biztonságra is gondoltak, és ez nem csak a már említett láncvédőben teljesedik ki, hanem a kormányszár is „BMX-es” védőt kapott, és a markolat végén szinén a sérülések elkerülésére szolgáló „dugó” található.

Ha érdekel a bringa, akkor ITT megnézheted a Maya-t, ITT pedig a Kido-t.

A hozzád legközelebb eső Kross forgalmazót pedig ITT találod.

Fogyasztói ár: 49.990 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo