fbpx

KLS Telescope minipumpa

A Kellys kerékpárok KLS „házi márkája“ a kiegészítő felszerelések széles választékát kínálja a lelkes, mindazonáltal „árérzékeny“ bicajosok számára. Természetesen a más kerékpármárkák tulajdonosai is kedvükre válogathatnak a legtöbb kategóriát és színvonalat felvonultató KLS kínálatból. A most bemutatásra kerülő Telescope minipumpa kedvező árával kecsegtet, emellett funkcióját maradéktalanul teljesíti.

A KLS pumpakínálat önmagában is tekintélyt parancsoló, közel két tucat különböző méretű és teljesítményű modell közül válogathatunk: általános közlekedésre, országúti, túra- vagy MTB-használatra egyaránt. A széles paletta az egyre bővülő Kellys márkakereskedésekben kapható.

Kihúzva több, mint 50 cm hosszú!

A KLS Telescope (KP204) modell jó példa arra, hogy a pumpatestet nem kell feltétlenül bonyolult fémmegmunkálással kialakítani, a modern ipari műanyagok alacsony tömeget és megfelelő stabilitást kínálnak. A KLS Telescope az egyszerűbb kialakítás ellenére pontos mechanikát kap, a dugattyú járása finomnak mondható, a markolat pedig ergonomikus kialakítású. Érdemes kiemelni a karral működtethető szelepzárat, amely hatékonyan előzi meg a levegő megszökését.

Feladatát kétségtelenül elvégzi…

A szelepcsatlakozás a KLS Telescope esetében a lehető legegyszerűbb, a két szeleptípus közti váltás a fej szétszerelésével és megfordításával érhető el. Ez legfeljebb abban az esetben jelent nehézséget, ha több kerékpáron kell dolgozni, ha csak egy bicajon használjuk, a szelepcsatlakozást egyszer kell a megfelelő típushoz érdemes állítani. A markolat nem kihajtható, ellenben a végén található kupak eltávolításával egy kisméretű tároló tárul fel, amelyben például foltozókészlet helyezhető el. A vázra a mellékelt egyszerű műanyag bepattintó konzol segítségével rögzíthetjük fel, a pumpa emellett „utazhat“ a táskában is. A mezzsebbe hossza miatt nemigen fér el.

A szelep karral rögzíthető…

Természetesen a kerékpárpumpa esetében a működés a lényeg. A Telescope (KP204) fél méret hosszú, duplán kihúzható (teleszkóp) dugattyúja kellő mennyiségű levegőt szállít, így nem szükséges több száz karmozdulat a kerék nyomás alá helyezésére. Leginkább a városi és túrakerékpárok tömlőméretéhez passzol: a keskeny országúti kerekeknél sajnos a nyomás nem lesz minden esetben megfelelő, a ballonos MTB gumi esetében pedig rendesen meg kell dolgozni a térfogat “kitöltéséhez”.

Szerencsére többféle KLS pumpamodell áll a márkahű Kellys tulajdonosok, illetve a kedvező árat, mindazonáltal megfelelő működést igénylő kerékpárosok számára. A Telescope (KP204) az előbbi helyezi a hangsúlyt, kezelése praktikus, működése is bőven elfogadható. Ha hatékonyabb működést, igényesebb kialakítást és több funkciót kínáló pumpát szeretnénk, a KLS kínálatában ezek is szép számban megtalálhatók.

Jellemzők:
kedvező árú teleszkópos pumpa
több, mint fél méteres teljes hossz
kompozit műanyag test
dupla hosszban kihúzható (teleszkóp) dugattyú
ergonomikus markolat belső tárolóval
karral zárható szelepcsatlakozás
Presta (szingó) és Schrader (autós) szeleppel kompatibilis
konzollal a vázra rögzíthető

Hossz: 260/525 (!)
Tömeg: 96 g
Felszerelhetőség: konzol (tartozék)

Értékelés
Hatékonyság: 2
Praktikus használat: 2
Minőség: 2
Ár/érték: 3

Ajánlott fogyasztói ár: 1690 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Kihúzva több, mint 50 cm hosszú!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo