fbpx

Klasszikus túra rendhagyó köntösben – 6. McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton

A tavaszról elhalasztott hatodik McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonra nyár végi hangulatban, szeptember 12-én került sor. A 3000 nevezőből több mint 2500 bringás vette birtokába a magyar tenger kerékpárútjait.

tour de balaton

Fotó: Tour de Balaton/Tirszin János

Az esemény legújabb kiadása a koronavírus-járvány miatt több szempontból is különlegesnek volt mondható. A hajnali 6 órás rajt májusban már világosban szokott zajlani, de a vírushelyzet miatt szeptemberre tolt időpontban még holdvilágban kezdődött a túra a leghosszabb távokon indulók számára. A legnagyobb létszámú Balaton XL és a Balaton L távok népes mezőnye másfél órára elnyújtott rajt során vágott neki a 206, illetve 168 kilométeres túrának. A későbbiekben aztán további három távon is megkezdődött a tekerés: a keleti-medencét kerülő Balaton M csaknem ezer résztvevője hasonló rajtprocedúra után Szántód és Tihany között egy kompátkeléssel kezdte a napot; a családi táv, a Balaton S idén is népszerű volt főképp a kiskamaszos családok körében; a legkisebbek számára ideális, 6 kilométeres Balaton XS pedig délután várta a kisgyermekes családokat.

tour de balaton

Fotó: Tour de Balaton/Tirszin János

A vírushelyzet miatt több új intézkedésre is sor került a rendezvényközpontban, a siófoki Újhelyi Strandon: a rajt- és célterületre csak maszkban lehetett belépni, a csoportos rajtok helyét pedig a folyamatos egyéni startok vették át, ezzel is csökkentve a vírus terjedésének kockázatát. A frissítőpontokon és a kompokon is kötelező volt a maszkviselés – előbbi esetén a kiszolgálás is maszkban, illetve kesztyűben történt. A résztvevők minden állomáson találhattak kézfertőtlenítőt, a szervezők pedig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy felhívják a figyelmet a másfél méteres távolság fontosságára.

tour de balaton

Fotó: Tour de Balaton/Tirszin János

A McDonald’s BringaMánia program és a Tour de Balaton is legfontosabb célkitűzéseként tekint arra, hogy a mozgás szeretetét és a kerékpározás élményét minden korosztály számára népszerűsítse és átélhetővé tegye. Bár a vírushelyzetre való tekintettel a rendezvényközpont aktivitása a korábbiaknál visszafogottabb volt, az esemény különleges és megismételhetetlen hangulata maradandó élménnyel ajándékozta meg idén is a kerékpározás szerelmeseit.

tour de balaton

Fotó: Tour de Balaton/Tirszin János

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo