fbpx

Hát persze, hogy Kittel – TDF 2017 – 2. szakasz

Majdnem meglepetéssel ért véget a Tour de France  203, 5 kilométeres 2. szakasza Düssedorf és Liége között. Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) és Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) egészen az utolsó kilométerig tartották magukat. Aztán minden úgy zajlott, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.  

A nap nagy részében egy négyfős szökevénycsoport küzdelmeit követhettük figyelemmel, Phinney és Offredo mellett Lauren Pichon (Fortuneo-Vital Concept) és Thomas Boudat (Direct Énergie) vett még részt a szökésben. Mint látható, négyből három versenyző szabadkártyás csapat tagja volt.

Nagyjából a cél előtt 20 kilométerrel sűrűsödtek az események, nem sokkal előtte volt egy tömeges bukás, többek között Chris Froome (Sky) és Romain Bardet (Ag2r) is belekeveredett, de komolyabb következményei nem voltak.

20  kilométeren belül azonban már csak ketten voltak szökevények, a szakasz folyamán a pöttyös trikót megszerző Phinney és Offredo. A szökevényeknek drukkolók nagyjából 3 kilométerig reménykedhettek, akkor még fél perc körüli volt az előny, aztán a mezőny helyretette a dolgokat, valamivel az 1 kilométeres kapu előtt befogták a két szökevényt.

Logikusan Peter Sagan (Bora-Hansgohe) vette át leghamarabb  a kezdeményezést, egy ilyen szituációban neki az az esélye, ha hamar nyitja a hajrát, de azt konzekvensen véghez is viszi. Az ötlet jó volt, de most nem volt elég a klasszikus  sprinterekkel szemben. Egy ideig úgy tűnt, hogy Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) lendülete fog kitartani a célvonalig, de Marcel Kittel (Quick Step- Floors) közbeszólt, és jelezte, hogy ő egy ilyen szituációban jelenleg legyőzhetetlen.

Top10 a szakaszon:

1 Marcel Kittel (Ger) Quick-Step Floors 4:37:06
2 Arnaud Demare (Fra) FDJ
3 André Greipel (Ger) Lotto Soudal
4 Mark Cavendish (GBr) Dimension Data
5 Dylan Groenewegen (Ned) Team LottoNl-Jumbo
6 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida
7 Ben Swift (GBr) UAE Team Emirates
8 Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits
9 Michael Matthews (Aus) Team Sunweb
10 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe  

(Kép forrása: facebook.com/letour)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo