fbpx

Kiszáll a CCC a férfi kerékpársportból

A CCC férfi csapata, ahol Valter Attila is kerékpározik, áldozatul esett a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságnak, már a 2020-as szezont is csak úgy tudja befejezni a csapat, hogy a versenyzők lemondtak a fizetésük 50 %-áról, míg a főszponzor CCC év végén kiszáll a csapatból.

A kerékpársportban már folyamatosan látható jelei voltak annak, hogy sok csapatnak komoly gondjai lesznek a 2020-as szezonban, és nem csak azért, mert versenyek híján nem tudják teljesíteni a kötelezettségeiket a szponzoraik felé, hanem a szponzorok is nehéz helyzetbe kerülnek a járvány okozta válság miatt. Ennek áldozata lett a férfi CCC csapat is, ahol már egy hónappal ezelőtt is rebesgették, hogy nagy baj várható, most viszont tényleg beütött a krach, a 2020-as szezont (ami még gyakorlatilag el sem kezdődött) is már csak a versenyzők fizetésének megfelezésével tudják befejezni, az év végén pedig távozik a CCC a csapat mögül.

A csapat vezetője Jim Ochowicz nem először került ilyen helyzetbe, és ezúttal is minden erejével azon van, hogy új főnszponzort találjon, és 2021-ben is a WolrdTour tudjon versenyezni a csapata. A Giant a hír ellenére továbbra is marad a csapatnál, továbbra is ő fogja adni a kerékpárokat a még nem tudjuk milyen nevű csapatnak.

Természetesen kérdéses még, hogy milyen csapatuk lesz jövőre ha egyáltalán lesz, mely év végén lejáró szerződéssel rendelkező versenyzők fognak várni arra, hogy a csapatvezetés új szponzort találjon vagy egyből új csapat után néznek. A 2021-re is szerződéssel rendelkező versenyzők nehéz helyzetbe kerülnek, mert számukra még nagyobb a bizonytalanság. Sajnálatos módon hazánk egyik legjobb kerékpárversenyzője Valter Attila is érintve van ebben az ügyben, hiszen ő is ennek a csapatnak a tagja.

A CCC női WorldTour csapatot is szponzorál, a CCC-Liv Teamet, viszont arról még nincs hír, hogy ebből a csapatból is kiszállnának, a jelenlegi állás szerint jövőre is ebben a felállásban fog működni CCC-Liv Team.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo