fbpx

Kipróbáltuk – Casco „Plus” kiegészítők

Mint ahogy a nemrég megjelent Casco gyárlátogatás cikkben olvasható, a német sisakspecialista 2016-tól a fejvédők funkcionalitását is bővíteni kívánja. Új modelljei eleve többféle felhasználásra, időjárási körülményre készülnek, a korábban bemutatott sisakok pedig ezeket elősegítő kiegészítőket kapnak. A „Plus” jelzést viselő modellek országúton, erdőben vagy városban, perzselő melegben, fagyokban vagy esőben egyaránt maximális védelmet és kényelmet nyújtanak.

A „Plus” kiegészítőkkel mindhárom sisakmodell ötletes, funkcionális és hasznos lehetőséget kínál... biztosít

A „Plus” kiegészítőkkel mindhárom sisakmodell ötletes, funkcionális és hasznos lehetőséget kínál…

Most három – immár Plus csomagban is elérhető – modell kerül terítékre: a SPEEDairo-TC Plus, a SPEEDster-TC Plus, illetve a Sportiv-TC Plus. A tavalyi évben már mindegyik bukót külön-külön is teszteltük, a cikkek a fenti linkekre kattintva olvashatók. Maguk a fejvédők változatlanok, árkategóriájukban a legmagasabb szintű technológiát alkalmazzák, fokozott tarkóvédelemmel, bombabiztos és egyszerűen kezelhető rögzítéssel, kényelemmel, aktív szellőzéssel – és nem utolsósorban – karakteres stílussal.

Átmeneti időjárásban kendő vagy sapka nélkül is kellően szigetel...

Átmeneti időjárásban kendő vagy sapka nélkül is kellően szigetel…

A Plus kiegészítőkkel felszerelt modellek idén olyan hasznos extrákkal lettek ellátva, mint a hűvös időjárásban vagy esőben alkalmazható „négyévszakos” borítás, a multifunkcionálisan felhasználható kendő, illetve egy tetszőlegesen felpattintható minisild. A borítás átlátszó, ellenálló műanyag lemez, amely a szellőző nyílások döntő részét takarja, így előzve meg a fej kihűlését, illetve a megázást. Nem mellesleg a sisakok légellenállását is csökkenti, tehát kb. +10 fok alatt használata mindenképpen ajánlott. Rögzítése a Casco sisakokat jellemző színes MyStyle pántoknak köszönhetően felettébb egyszerű. A menetpróbák során pont olyan volt a kinti hőmérséklet, hogy maga a borítás is elegendő védelmet nyújtott a hűvös menetszél ellen. Hűvösebb időjárásban pedig a „Plus” csomagokhoz mellékelt „multifunkciós” kendő nyújt többlet védelmet.

A kendő rendkívül hasznos társunk lesz a hűvösebb napokon vagy napszakban, a minisild is illik a profi versenyzőkön gyakram látható SPEEDster modellen...

A kendő rendkívül hasznos társunk lesz a hűvösebb napokon vagy napszakban, a minisild is illik a profi versenyzőkön gyakram látható SPEEDairo modellhez…

A Casco multifunkcionális kendőt immár több mint egy éve használom, és egyértelműen a legjobb fejmelegítő megoldásnak tartom. Többfunkciós, azaz nyakmelegítő sálnak is remekül beválik, de fejre húzva, sapkának-fülmelegítőnek használva is jó szolgálatot tehet. Fontos tapasztalat, hogy a speciális mikroszálas sztreccsanyag gyakori használat mellett sem kopott meg, tehát a minőségre sem lehet panasz. Rendkívül hasznos társunk lesz a hűvösebb napokon vagy napszakban, tehát nem csak mutatós reklámhordozóként került a sisakok mellé.

A SPEEDster minisilddel is mutatós, montizni így indulnék benne...

A SPEEDster minisilddel is mutatós, montizni így indulnék benne…

A sild használata érdekes kérdés: ha a kerékpározás több válfaját űzzük, néha szükség van rá, néha nem, de a választás függhet például az időjárástól is. A Sportiv-TC eleve egy középméretű silddel rendelkezik, amely lecsatolható, illetve kb. 10 fokos szögben állítható. A Casco ennél a modellnél példásan oldotta meg a „sild-kérdést”, ezzel többféle felhasználást biztosítva. Idén a SPEEDairo-TC Plus és a SPEEDster-TC Plus egyaránt tartalmaz egy opcionálisan felpattintható „minisildet”, amely a Casco emblémájának tekinthető SPEEDmask lencse helyére illeszthető. Így a két prémium szintű országúti/triatlon sisak bármelyikéből egy mozdulattal montis vagy általános használatra alkalmas modellt varázsolhatunk. További opció, hogy a SPEEDmask bepattintására szolgáló lyukat a mellékelt takarópánttal egyszerűen lefedhetjük, így a fejvédők immár „szemüvegmentes”, illetve „sildmentes” állapotban is hadra foghatók. (Mondjuk a tavaszi országúti edzésekhez, amikor nincs feltétlenül szükség az aerodinamikát fokozó szemvédelemre.) Ilyenkor felkerülhet a már említett eső- és szélvédő borítás, és ezzel máris megalkottuk a lehető legpraktikusabb fejvédőt az adott célra!

A MyStyle pántoknak köszönhetően a borítás felszerelése gyors és egyszerű...

A MyStyle pántoknak köszönhetően a borítás felszerelése gyors és egyszerű…

Dögös megjelenés borítással is, a kendő nem is kérdés...

Dögös megjelenés borítással is, a kendő nem is kérdés…

Az ide-oda variálás a moduláris rendszernek, illetve a Casco sisakok speciális felépítésnek köszönhetően egy pillant műve, így akár közvetlenül elindulás előtt, az aktuális időjárás és bicajtípus függvényében is elvégezhető. Szeretem a rugalmas megoldásokat, főleg ha ilyen logikusak és egyszerűek. Véleményem szerint a német sisakmanufaktúra a „Plus” kiegészítőkkel ismét ötletes, funkcionális és hasznos lehetőséget biztosít, így fejlesztve a már amúgy is felhasználóbarát fejvédőit.

És még nem is említettem, hogy a Casco „Plus” modellek csomagban kedvezményes áron kaphatók, illetve 2016-ban a láthatóság fokozása érdekében mindhárom sisak fényvisszaverő feliratokat és dizájnelemeket kap, az átlátszó borítás feliratai hasonlóképpen.

Ajánlott fogyasztói árak:

  • SPEEDairo-TC Plus: 83.900 Ft.
  • SPEEDster-TC Plus: 56.900 Ft.
  • Sportiv-TC Plus: 34.900 Ft.

A Casco sisakokat keresd országszerte a jobb kerékpár-kereskedésekben!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo