fbpx

Ki lesz vasárnap a Bakonyerdő Királya Bakonybélen?

TATANKA 30x40_piros_szürke_1_webKi ne hallott volna Sobri Jóskáról, a betyárkapitányról, aki a Bakony erdeiben portyázó útonállóként vált híressé a 19. században?

Hírhedt betyárcsapatával rajtaütésszerű rablótámadásokat hajtottak végre a Dunántúlon. Halála után még ötven évvel is arról beszéltek, hogy nem halt meg és „Sobri él”. A hallhatatlanságod nem tudjuk garantálni, de azt igen, hogy a következő évben rólad beszéljenek bringás berkekben! Persze ehhez semmi törvénytelent sem kell elkövetned, mindössze annyi a dolgod, hogy gyere el 2016. 05. 22-én a Bakony szívébe, Bakonybélbe, hozd magaddal a bringád és Te legyél az, aki a leggyorsabban felér a hegyre!

Két kategóriában, országúti és MTB szakágban is lehet nevezni, ennek megfelelően két pálya került kijelölésre. Míg az országútisok a Bakony Hoteltől indulva a festői szépségű erdei műúton kanyarogva, addig a montisok a zöld turistajelzésű erdei murvás úton tudnak  felkapaszkodni, abszolválva a több mint 580 m szintemelkedést, hogy aztán megpillantsák a célban a radarállomás golflabdára emlékeztető gömbjét.

 

De nézd meg inkább a beharangozó videót:

A verseny egyébként immár tradicionálisnak mondható, negyedik alkalommal kerül megrendezésre a nyugat-dunántúli Tatanka Racing Team Sport Egyesület által a szintén hagyományos, 2016. 05. 21-i Bakony Maraton másnapján. Aki a maratonon is indul, annak nincs más dolga, mint a nevezéskor beikszelni az időfutamot is, aki csak az időfutamon szeretne indulni, az leadhatja jelentkezését az egyesület honlapján:

A szervezők az indulók számát 200 főben maximalizálták, így ha még nem neveztél, érdemes azt mihamarabb megtenned, mert a hasonló dunántúli időfutamok (pl. Peppe időfutam, Pannonhalma Prológ) kedveltsége alapján hamar fel fog telni a rajtlista, így már a helyszínen nem lesz mód a nevezésre!

A kategóriák díjazottjai egyedi tervezésű trófeával lesznek gazdagabbak, de aki lemarad a dobogóról sem távozik egy kis szerencsével üres kézzel, hiszen értékes tombola tárgyak kerülnek kisorsolásra. Érdemes ezt az egész hétvégét a Bakonynak szentelni, ráadásul a családdal együtt, mivel minden nevező 10% kedvezménnyel veheti igénybe a Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark szolgáltatásait is!

Verseny információk:
Verseny neve: IV. „BAKONYERDŐ KIRÁLYA” (mtb/országúti hegyi időfutam)
Verseny időpontja: 2016. május 22. vasárnap
Verseny helyszíne: Bakonybél, Bakony Hotel
Rendező: Tatanka Racing Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo