fbpx

Kezdődik a versenyszezon!

Ezen a hétvégén elkezdődik a hazai kerékpáros versenyszezon, szombaton egy zártpályás mtb versenyen állhatnak rajthoz az igazolt és a hobbi kerékpárosok, a hónap közepén pedig egy országúti 6 órás verseny került a látómezőnkbe.

Május elején már írtunk róla, hogy egy zártpályás mtb maraton sorozatot tervez a Superior Racing Team, lehetőséget biztosítva azoknak a bringásoknak, akik versenyezni szeretnének betartva a kormányzati előírásokat. A sorozat első futama június 6-án, azaz ezen a héten szombaton lesz a törökbálinti Fortuna Beach és Kempingben, ráadásul a törvényi előírások azóta változtak és így már nem csak a versenyzők, hanem a szurkolók is beléphetnek a verseny helyszínére. Az indulók 30, illetve 60 km-es távok közül választhatnak, ami 10 és 20 kört jelent a 3 km-es körpályán, ezenfelül mindkét távon lesz gravel kategória is, így nem csak montisok, hanem az új, népszerű kategória bringásai rajthoz állhatnak.
További információt a facebook eseménynél és a sorozat honlapján.

 

Az országúti versenyzők is kezdhetnek örülni, hiszen a szomszédos Szlovákiában már jövő héten is versenyt rendeznek a Szlovákia Ringen igazolt versenyzők részére, de két héttel később már a hobbi országútisokat is várják szomszédaink a Ringre egy 6 órás egyéni és csapatváltó versenyre. További információ a Szlovák Kerékpáros Szövetség versenynaptárában található.

De úgy látszik, nem kell sokat várni a hazai rendezési versenyre sem, mert a TKTK honlapján és a nevezési rendszerben újra megjelent június 27-ei dátummal a híres Stop-Cukrászda Időfutam, ahol korosztálytól függően 15 és 25 km-es távokon mérhetik össze erejüket a bringások. Egyelőre túl sok részlettel még nem rendelkezünk erről a versenyről, de az eredeti versenykiírást a módosított dátumú címmel ide kattintva találjátok.

Szervezőktől kapott információ, hogy szeptember 5-re halasztják az időfutamot!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo