fbpx

Két Bringabandás a szentendrei citycross dobogóján!

Idén másodszor vették birtokukba Szentendre utcáit a mountain bikeosok. Ezúttal már a Takarékpont Mountainbike Challange sorozat részeként vágtak neki a futamnak. A harangszóra rajtoló mezőny leggyorsabbja Búr Zsolt (Bringabanda SC) lett, csapattársa, Szécsi Tamás és Reitinger Gábor (Vitalitás SE) előtt.

Harangszóra rajtoló mezőny - fotó: Bringabanda (Németh Andi)

Rekkenő hőség, a hangulatos belváros és remek pálya várta idén is a versenyzőket a Hegyimazsolák által rendezett citycross versenyen, Szentendrén.
A kategóriákat együtt indították, a 80 fős mezőnyben abszolút első helyre Búr Zsolt, közvetlenül csapattársa, Szécsi Tamás előtt érkezett (mindkettő Bringabanda SC). A harmadik Reitinger Gábor lett. A seniorok kategóriáját megnyerő Tóth Rajmund (Budai Sziklák) pedig az abszolút hatodik helyen ért célba.

Férfi dobogó: Szécsi Tamás, Búr Zsolt, Reitinger Gábor (balról jobbra)

Buzsó így értékelt fölényes győzelme után:
“Egy nagyon szuper városi versenyen vehettem részt. A pálya nagyon kemény volt, a meleg és a viszonylag nagy szintkülönbség miatt. Folyamatosan rázott, végig macskaköves utakon haladtunk. A második kör hosszú mászásánál meg tudtam lépni az üldözőimtől. Próbáltam „eltűnni” a sikátoros részeken, mert ha szem elől veszítenek, nagyobb eséllyel tudom befejezni egyedül a versenyt. Ez sikerült, így nagyon boldog voltam, hogy nyerni tudtam. Külön öröm, hogy Szécsi Tomival kibéreltük a dobogó első két fokát. Jó érzés volt, hogy a pálya minden pontján szurkoltak a nézők, a lekörözött versenytársak mindig félreálltak és bíztattak, köszi szépen.
Köszönöm a meghívást a rendezőknek, ha tehetem legközelebb is részt veszek a szentendrei CityCross-on.”

Eredmények:

Név Egyesület Kör Idő
1 Búr Zsolt Bringabanda SC 14 01:05:57
2 Szécsi Tamás Bringabanda SC 14 01:09:06
3 Reitinger Gábor Vitalitás SE 14 01:10:39




1 Fördős Anna Trek Józsefhegyi SE 10 01:07:12
2 Bartos Judit Merkapt Maraton Team SE 10 01:08:48
3 Reitingerné Golyán Szabina Vitalitás SE 9 01:12:43

 

Akinek kimaradt a verseny, de mégis át akarja élni, annak itt egy kedvcsináló videó:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo