fbpx

Kerékpározás-technikai videósorozat indult!

A Superior Racing Team egy új YouTube csatornát indított, ahol a különféle kerékpáros szakágak hazai képviselői mutatják be adott technikai elemek végrehajtását, melynek köszönhetően a nézők is elsajátíthatják az ezek végrehajtásához szükséges tudást. Egyelőre a MTB szakág videói kerültek fel Búr Zsoltnak és Dancsuly Dávidnak köszönhetően, de hamarosan a többi szakág is a terítékre kerül. A csapat közleményét alább olvashatjátok.

“Örömmel tudatjuk a bringások közösségével, hogy a Superior Racing Team elindította az új ingyenes YouTube csatornáját, mely kifejezetten a különféle szakágak kerékpáros technikai tudás szakszerű bemutatására jött létre.
Első körben a MTB-os technika kisfilmjeivel indult a csatorna, de rövidesen követik az országúti, BMX, Triál, Cyclo-Cross, DH stb. szakágak technikai videói is.

Az élet szülte ezt a típusú programot edző és tanítvány között, hiszen március közepe óta nincs lehetőség a hagyományos kontaktusokkal járó edzések megtartására. A Superior csapat szakemberei, edzői az első naptól kezdve, napi rendszerességgel adnak feladatokat a különböző korosztályoknak erőnléti, állóképességi és technikai videók keretében, melyek elvégzéséről folyamatos visszajelzést kapnak, hogy azt értékelhessék egyénre lebontva… Az eltelt 1 hónap gyakorlata alapján nagyon pozitívok a visszajelzések gyermektől, szülőtől egyaránt.

Más egyesületek megkeresésén és a belső sikereken felbuzdulva döntött úgy a Superior szakmai csapat Búr Zsolt, Dancsuly Dávid vezetésével, hogy tudásukat minőségi videók keretében megosztják mindenkivel. A csatorna hetente 2-3 új technikai videóval bővül folyamatosan.

Jelen nehéz helyzetben óriási segítség ez minden kerékpárosnak, de elsősorban az utánpótlásnak, hogy otthon is gyakorolhassák a technikai alapokat, feladatokat immáron hazai, elismert instruktorok segítségével… Természetesen a hagyományos edzéseket, edzőkkel-szakemberekkel semmi nem pótolhatja, de elősegítheti, hogy a motivációját senki ne veszíthesse el…

A BikeNet csatorna fontos célja, hogy az egyes szakágakhoz kapcsolódó technikai videókat, minden esetben a szakág leghitelesebb képviselői mutassák be, így találkozhatunk majd a csatornán több neves sportemberrel is.
Remélhetőleg minél több gyermek -a videók láttán is- kedvet kap a bringasport kipróbálásához és jelentkezik a hozzá legközelebbi utánpótlás csapatnál…

Iratkozz fel a BikeNet csatornára, hogy rendszeresen értesítést kapj az új technikai videók feltöltéséről!”

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo