fbpx

Kerékpáros vb: a francia profik 4 km alatt elintézték az U23-as mezőnyt – videó

162 kilométer, 10 kör várt az U23-as mezőnyre pénteken a richmondi kerékpáros világbajnokság pályáján, a komolyabb esőt egyelőre megúszta a mezőny.

Olasz sor a mezőny élén (Fotó: Stefano Sirotti)

Olasz sor a mezőny élén (Fotó: Stefano Sirotti)

Az U23-as futam mindig jó indikátor a pályát illetően az elit férfi mezőnyverseny előtt, nos úgy tűnik a 16 kilométeres kör három rövid emelkedője akkor rázhatja csak szét a jórészt profikból álló felnőtt pelotont, ha valóban lezúdul az égi áldás és balesetveszélyessé válik az első kis kockaköves szerpentin…

A nap szökevénycsoportja (Fotó: Stefano Sirotti)

A nap szökevénycsoportja (Fotó: Stefano Sirotti)

A fiatalok versenye az utolsó körig nem hozott különösebb izgalmakat, bár mindig voltak szökésben bringások, egyértelmű volt, hogy a mezőny nem hagy majd hazaérni senkit. Az olaszoktól Davide Martinelli volt az ügyeletes szökevény, aki mindenre mozdult, a táv derekára az ír Eddie Dubar, a kazah Oleg Zemlyakov és a chilei Jose Luis Rodriguez társaságában alkották a nap elmenését, a német Maximillian Schachmann ugrott még fel hozzájuk.

Videó összefoglaló:

Martinellinek technikai gondja akadt a kockakövön, az ír Dubar leszakadt, az utolsó előtti körben pedig a mezőny is utolérte a szökést, ami után a dán Soren Kragh Andresen és mások is próbálkoztak, Martinelliben is maradt még erő akcióhoz – az olasz sokat dolgozott csapatáért. Az utolsó körben azonban – amikor elérték a kockaköves mászást, és egy belga srác bukása pillanatnyi zavart okozott – előkerült a két francia profi, és ahogy angolszász nyelvterületen mondják, lesújtottak a mezőnyre.

Francia siker (Fotó: Stefano Sirotti)

Francia siker (Fotó: Stefano Sirotti)

A Bretagne-ban tekerő Kevin Ledanois és a Cofidis profija, Anthony Turgis eltávolodtak, majd előbbi tudott egyedül elszakadni, 3 kilométer várt rá egyedül. Mögötte az osztrák Michael Gögl közeledett, de Turgis jól segítette a szökést, az osztráknak, majd később az olaszoknak is tudta tenni a kereket. Az olaszok hiába voltak szokás szerint erősek és mozgatták jól a mezőnyt a teljes verseny során, Simone Consoni már nem tudta utolérni a célvonalig a franciát, akinek honfitársa még a bronzérmet is megszerezte.

A franciák öröme (Fotó: Stefano Sirotti)

A franciák öröme (Fotó: Stefano Sirotti)

Eredmény:

1 Kevin Ledanois (France) 3:54:45
2 Simone Consonni (Italy)
3 Anthony Turgis (France) 0:00:02
4 Gianni Moscon (Italy)
5 Alexander Kamp Egested (Denmark) 0:00:05
6 Fabian Lienhard (Switzerland)
7 Michal Schlegel (Czech Republic)
8 Lucas Gaday Orozco (Argentina)
9 Adam De Vos (Canada) 0:00:10
10 Lennard Kamna (Germany) 0:00:12

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo