fbpx

Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények

Trendelő sorozatunk jelen kiadása a hazai kerékpáros ruházati kínálatot veszi górcső alá. A korábban megjelent bevezető cikkben a bicajos viselet kiválasztásához adtunk támpontokat, majd ismertettük a réteges öltözés elvét, illetve a modern technikai alapanyagok kvalitásait. A termékek részletes bemutatója előtt a begyűjtött termékekkel kapcsolatos tapasztalatainkat szeretnénk megosztani az olvasókkal.

ruhakorkep_ertekeles_mainA 40 darab kerékpáros ruházatból álló kontingens reprezentatív keresztmetszete a hazai kínálatnak. A termékekről alkotott vélemény minden esetben szubjektív, szakmai alapokon nyugszik, mindazonáltal a szerelések nem kerültek éles bevetésre, mindössze alapos megvizsgálásra, felpróbálásra. Így az alábbiak nem minősülnek “szentírásnak”, kérjük ennek megfelelően nyerjetek belőle információt! Köszönettel tartozom azoknak, akik modellként, illetve külső szemlélőként segítették az alábbi vélemények kialakítását.

A körképben szereplő öltözékek a nyári kerékpáros viseletet tükrözik, az alábbi kategóriák valamelyikébe sorolhatók:

  • aláöltözet
  • széldzseki
  • mez
  • nadrág
  • kesztyű

[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]
Ebben a sorrendben haladba, kezdjük a Mavic fejvédő alatt hordható sapkával!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Elsőre furcsa ötletnek tűnhet, hogy a legnagyobb nyári melegben a fejvédő alá sapkát húzzon a kerékpáros, mindazonáltal a Mavic Summer Underhelmet Cap bizonyítottan hűti a fejet, egyben megelőzi a fejbőr leégését, így a „nyári sapka” akár az egyik leghasznosabb kerékpáros viseletünk lehet. A működési el a következő: a Mavic „sapi” spéci technikai alapanyaga biztosítja a test által képzett hő és nedvesség kifele történő áramoltatását, egyben megakadályozza az izzadtság által okozott irritációt, és nem utolsósorban segít elkerülni a fej túlhevülését. Ez a „száraz igazság”, rövid hajviselet mellett Summer Underhelmet Cap különösen előnyös! No de 8 ezer HUF egy káposztalevél-helyettesítőért?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ugyancsak a francia ruházati specialistától érkezett a Mavic Hot Ride+SL nyári ujjatlan, illetve a Hot Ride SS nyári rövid ujjas mez alatti réteg. Tudva levő, hogy a réteges öltözködés biztosítja a hatékony hőgazdálkodást, amelynek célja a testhőmérséklet szinten tartása. A mai modern ruházati alapanyagok biztosítják a hatékony nedvességelvezetés, így a testfelület szárazabb marad, több vizet képest párologtatni, ezzel csökkentve a testhőmérsékletet. Az aláöltözet további előnye, hogy megakadályozza a baktériumok terjedését is, így csökkentve a kellemetlen szagok kialakulását, a fertőzések és gyulladások képződését. A Mavic nemcsak az alapanyagokat találta el, de a kidolgozás ugyancsak elsőrangú: például mindkét ruhadarab felcsúszást gátló szilikonszegéllyel rendelkezik, antibakteriális kezelést kap. A ruhák tömege csekély, az ujjatlan felső mindössze 60 gramm, és mindössze 3 gramm nedvességet képes „tárolni”. Az egyik ellenvetésünk ismét csak a „trikók” ára: bár a szakemberek véleménye szerint előnyösebb többet költeni a „láthatatlan” aláöltözetre, mint a magára a mezre. A másik, hogy a franciák az exkluzív női fehérneműk mintájára mindkét modellt látványos díszdobozba csomagolják – ez szerintünk már tényleg sok a jóból!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Northwave Performance Inner Short alsónadrágot is ebbe a kategóriába soroljuk. „Baggy” sortok alá tervezték, a kényelemhez elengedhetetlen szivacsbetétet tartalmaz, hálós alapanyaga kiváló szellőzést biztosít, a mikroszálas, széles derékrész pedig stabilan tartja a betétes alsót. Az antibakteriális, 3D technológiával készült Hawker Air betét külön kiemelendő: speciálisan MTB felhasználásra tervezett, szélesebben és hátrébb elhelyezett „párnával” rendelkezik. A speciális kialakítás logikája, hogy az extrémebb MTB stílusok egyenesebb testtartása mellett nem az altáji rész „elején” ülünk, hanem hátrébb, így elöl a betét a szokásosnál keskenyebb és vékonyabb. Sokak számára fontos lehet, hogy a trendi nadrág megjelenését az elölről alig látszó „pelenka” alig befolyásolja. Felpróbáláskor azzal szembesültünk, hogy a szokványos kerékpáros nadrágokhoz képest az Inner Short „alsógatya” szokatlan érzetet kelt, de mivel a Northwave-nél gyakorlott riderek dolgoznak, munkájukat szponzorált versenyzők segítik, így a Performance modellnek megelőlegezzük a bizalmat.
[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Többpaneles kissé elasztikus konstrukció, enyhén átlátszó

A legbelső réteg után folytassuk a legkülsővel, a széldzsekikkel!

A réteges öltözködés elve itt is fényesen kirajzolódik. A rendkívül vékony, hihetetlen képességekkel ellátott, mindössze 50-100 grammos, tenyérméretűre összehajtható külső réteg jellemzően az időjárás rosszra fordulása vagy a hosszú és gyors lejtmenetekhez kerül elő, különben a mezzsebben vagy a táskában „utazik”. A KTM Factory Team Windbreaker széldzseki fejlett technikai alapanyagból, gondos tervezéssel készül, fokozottan szélálló, membránbevonata fokozza a vízhatlanságot, mindamellett “lélegző” tulajdonsággal is rendelkezik. Többpaneles kissé elasztikus konstrukció, a gumírozott mandzsetta és a derékillesztés megakadályozza a felcsúszást, így az illeszkedés még száguldás közben is minden bizonnyal stabil marad.

A másik hasonló funkciót ellátó viselet a Mavic Cosmic Pro Vest szélmellény, amely ujjatlan, ami előnyökkel és hátrányokkal jár. Kétségtelenül megkönnyíti az öltözést – akár menet közben is bevállalható – az alapanyag a KTM-nél rugalmasabb, illeszkedése pontos, valószínűleg még nagy tempó mellett sem „lobog”. Innovatív megoldás az aszimmetrikus nyakkialakítás, így a „bejárat” nem pont a menetszél irányába van, a derék és a „vállmandzsetta” szigetelésével együtt teljes védelmet nyújt. A Wind Ride SL mikroszálas alapanyag fokozottan szélálló, mindamellett “lélegző” tulajdonsággal is rendelkezik, a vizet pedig lepergeti. A mellény oldalt rugalmas elasztán, hátul perforált, és szellőzőnyílásokkal is rendelkezik. A Cosmic Pro Vest fullextrás viselet, saját hátsó zsebébe csomagolható, „kemény” 68 grammot nyom a mérlegen. Legfeljebb az árcédula láttán kaphatunk szélütést!

Érdemes a dzsekik színére is kitérni. Miért feketék? Sajnos ezt a rendkívüli, fejlett technikai szövet nem festhető, úgy már nem biztosítja a kívánt tulajdonságokat. A profi országúti mezőnyben ugyanezért nem látjuk, hogy ki kicsoda az esőben. Biztonságos-e egy fekete dzseki? – kérdezhetnénk. A baleset-megelőzést célzó kutatások egyöntetűen alátámasztják, hogy a tónus alig befolyásolja a láthatóságot, ellenben a kontrasztos viselet igen, a bemutatott modelleken alkalmazott fényvisszaverő elemek ezt segítik.
[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]

Mezből nem szenvedtünk hiányt, így az egyes darabok helyett inkább nézzük a tendenciákat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A női mezek terén a BL kínálata lehengerlő!

A női mezek terén a BL kínálata lehengerlő!

A női vonalon a Bicycle Line tarol, és nem csak ebben a körképben, hanem a kerékpáros ruházati piacon általában. Választékuk számszerűen is már-már zavarba ejtő, ráadásul a legtöbb mez több szín- és szabásváltozatban elérhető. A modern technika alapanyagok lehetővé teszik a passzentos illeszkedést, a kiváló nedvességelvezetést, szellőzést, így a forró napokra mind az négy bemutatott modell beválhat. A dizájn a BL Seductive mez esetében mediterrán hangulatú, szerencsére a vonalak egyben karcsúsítanak is. Kapható ujjatlan változatban is, amely mindössze 76 gramm, azaz olyan, mint egy aláöltözet, de mégis önmagában viselhető, és még zsebet is találunk rajta! „Házi modelljeink” véleménye szerint a BL Iceberg a „befutó”, mind az illeszkedés, a dizájn és a funkcionalitás szempontjából telitalálat. A BL Karina pedig egy vastagabb technikai alapanyagot alkalmazó prémium modell 13 különálló paneles szabással, fehér színe ellenére sem átlátszó, számos csodálatos részletmegoldással rendelkezik. Mivel ára alig magasabb az átlagnál, szerintünk a legjobb vétel.

ruhakorkep_ertekeles_81

A Castelli az “aero” vonal specialistája

A mezekről általában elmondható, hogy manapság rendkívül magas a színvonal, a technikai alapanyagok, a lézerszabás, a varrások lapossága és tökéletessége elkápráztató. Össze sem lehet hasonlítani akár az 5-10 évvel ezelőtt a boltok polcain sorakozó elasztán felsőkkel. Az összes velük szemben támasztott elvárást képesek egyszerre teljesíteni: nedvességelvezetésük elsőrangú, szellősek, könnyűek és a panelek orientálásával a rugalmasság is tervezhető: az egyik testrészen jól tartanak, a másikhoz tökéletesen idomulnak, a vállon védenek a széltől, lepergetik az esőcseppeket, hátul pedig párologtatnak, mint egy gőzgép. És akkor elérkeztünk a legújabb tudományukhoz, a passzentosság által biztosított aerodinamikához!
[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA legújabb „aero” tendencia mellett lényegében már csak egyetlen relatív lezser szabású modell található a mostani „felhozatalban”, a dizájnos, jellemzően városi használatra kínált, a forgalomból egyből kiszúrható Northwave Tattoo2 Ha ódzkodsz a bőrre „ragasztott” passzentos illeszkedéstől, lazább fazont keresel, akkor ragadd meg az alkalmat – lehet, hogy jövőre még nehezebb lesz minőségi kivitelben, kiváló alapanyagból lezser mezt találni! Ráadásul mindez áll a női modellekre is! Habár a Merida csapatmezt MTB versenyfelhasználásra tervezték, manapság már ebben a szakágban is aero fejvédőkben, passzentos öltözetben csapatnak a profik, lévén pár watt megtakarítás pont a dobogós helyet jelentheti. Különben a Merida Team elsőrangú, szerintünk határozottan jó vétel. A KTM ugyancsak a versenymezét nevezte be a mostani bemutatóba: a Factory Team II könnyű, a ruházati specialista márkákat megszégyenítő teljesítményt nyújt. Telitalálat – már ha a karakteres KTM megjelenés harmonizál az egyéb felszereléseddel!

A Mavic két itt szereplő meze eltérő felhasználást céloz meg: a „sima” Cosmic „retro-inspirált” dizájn „féllezser” szabással, magas szintű alapanyagból, míg a Cosmic Pro a brit Condor JTL kontinentális profi csapat bevonásával fejlesztett verseny-orientált modell, „aero” szabással és minden földi jóval ellátva. Nem is gondolná az amatőr kerekes, hogy az élversenyzők médialejátszó-kivezetést is igényelnek, de itt – és számos más versenymez esetében – ez visszatérő motívum. A Cosmic Pro oly annyira végletekig „profi” szabású, hogy egyenes háttartással már nem is simul a testhez, ellenben a kormányra dőlve tökéletes az illeszkedés! Így én, mint „dilettante” amatőr a Cosmic-ot ölteném fel, és nemcsak a retro dizájn miatt!

Magas technikai színvonal, dögös megjelenés, passzentos szabás

Magas technikai színvonal, dögös megjelenés, passzentos szabás

ruhakorkep_ertekeles_82

Egy Gran Fondo startvonalára ebben, és nem egy feliratos mezben illik felállni!

A legendás olasz Castelli-re lehet számítani, ha magas technikai színvonalú, dögös megjelenésű, passzentos szabással készült mezre vágyunk. Manapság divat a széles karpánt, főleg a meghosszabbított szárú nadrágok hasonló széles szegélyével párosítva néz ki jól. A Castelli Enrata 2 tökéletesen testesíti meg ezt a divattrendet, de minden más paramétere is a kor szellemét tükrözi: a szövet lényegében mindenhol hálós, közel 20 panelből készül, leheletvékony, a funkció és az elasztikusság szerint különböző kialakítású. A 3T Pro mez ugyancsak Castelli gyártmány hasonló kvalitásokkal tökéletes nyári használatra optimalizált anyagból, rugalmas oldalpanelekkel, minőségi kidolgozással. A Bicycle Line egyetlen férfi mezt nevezett be a körképbe, az Optima-t, amely egy ízig-vérig versenymodell, diszkrét külsővel párosítva. A ma ismert egyik legfejlettebb alapanyagból készül, 10-paneles lézerszabással, egyértelműen az aerodinamikára hangolt, rendkívül passzentos, de így is kényelmes. Egy Gran Fondo startvonalára – ha nemcsak az élmény, hanem az idő is számít – ebben, és nem egy feliratos mezben illik felállni!
[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]

[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]
Nadrágok
A mezek terén sok kivetni – értsd ez alatt kritizálni – valót nem találtunk. A nadrágok rendkívül fejlett anyag- és betéttechnikát vonultatnak fel, de azért itt-ott gondolkodóba estünk a méretezéssel, az illeszkedéssel és a betételhelyezéssel kapcsolatban.

A Northwave Cross Counry igazán érdekes „hibrid”

A Northwave Cross Counry igazán érdekes „hibrid”

A „baggy” viselettel kezdve két modellt kaptunk bemutatásra: a Northwave Cross Counry igazán érdekes „hibrid”, mivel sztreccsalapanyagot alkalmaz, szabása valójában nem is laza, viszont divatosan majd’ térdig ér. Egyre több XC-s használ „baggy” viseletet, a Northwave eme modellje számukra készül, tehát nem elsősorban az enduro vagy DH szakág szerelmeseit célozza meg. A Cross Country mindazonáltal strapabíró, rendkívül jól kitalált és szépen kidolgozott darab. Kíváncsiak vagyunk, hogy elterjed-e a laza fazonú „streccsnaci”! A BL Trophy már sokkal konvencionálisabb modell ebben a kategóriában, maximálisan strapabíró Cordura alapanyagból, rengeteg figyelmes és hasznos részlettel kiegészítve. Itt a felhasználásra kifejlesztett szivacsos betétet tartalmazó „alsógatya” a csomag része, így határozottan jó üzletet kötünk a Trophy beszerzésével.

REndkívül fejlett betééttechnológia: a Mavic Cosmic Pro esetében a párnázás "kifelé" néz, belül sima!

Rendkívül fejlett betééttechnológia: a Mavic Cosmic Pro esetében a párnázás “kifelé” néz, belül sima!

A többi nadrág kantáros, fejlett betéttechnológiát alkalmazó, többpaneles szabással, amelyben a szálirányt és a rugalmasságot is figyelembe veszik a tervezők. Hatékony nedvességelvezetést biztosítanak, a mezekhez hasonlóan egységesen magas színvonalat nyújtanak, így a választás köztük nem egyszerű. Mindenképpen fel kell próbálni a nadrágokat: ez az összes kerékpáros ruházatra áll, következésképpen az internetes beszerzést még rendkívül nagy árkedvezmény mellett sem ajánljuk! Volt, amelyik a szokványos méretben combnál feljebb nem jött, és néha elcsodálkoztunk a betét elhelyezésén is. Ami visszaköszön, az a hosszabb szár, az aerodimikát elősegítő anyagtextúra és az széles gumírozott lábszárpánt. A mai bicajos nadrágok nem csúszkálnak, előre hajolva a legkényelmesebbek, a kantárak rendszerint hálós anyagot és kis médialejátszó-zsebet kapnak. Ennél többet egyik bemutatott darabról sem írnánk, mivel ami az egyikünknek kényelmes volt, a másik talált benne kivetnivalót, és viszont. Azért elgondolkodtató, hogy igazolható-e a modellek közti bő kétszeres árkülönbség: esetleg a 3T, a Merida, a KTM és a BL kedvezőbb árfekvésű modelljei ugyanúgy beválhatnak, mint a „félszázezresek”!

[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]

A kesztyűk maradtak a sor végére.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Első „blikkre” a kesztyűgyártás nem tűnik rakétatudománynak, ellenben a kerékpárral érintkező három érintkezési pont egyike, így kényelmünk, biztonságunk szempontjából meghatározó kellék. Nem mindegy, hogy a kesztyű milyen alapanyagból készül, milyen vastag, a tenyérrész mennyire tapadós, milyen a szabása, mennyi időt vesz igénybe a felhúzás és levétel, illetve nem utolsósorban, elősegíti-e a biztonságos közlekedést? A kezek mérete, formája nagy szórást mutat, és a bicajos kesztyűnek tényleg pontos illeszkedést kell biztosítani – nemcsak a kényelem, hanem a kerékpár pontos irányítás miatt is.

A hosszú ujjas, extrémebb MTB felhasználásra tervezett kesztyűk között érdemes kiemelni a reneszánszát élő Answer márka két modelljét: az Enduro a dinamikusan fejlődő MTB stílus igényei szerint készül, igényesen kidolgozott darab, szabása követi a kéz anatómiáját, kitűnően illeszkedik a kézfejre, és akkor sem gyűrődik, amikor a kormányra fogunk, köszönhetően az ujjperceknél elhelyezett hajlítást könnyítő betéteknek, illetve az anatomikus, ívesre varrt ujjkialakításnak. Ez a technológia lényegében a csuklós városi busz „kesztyűmegfelelője”! Hasonló technológiát alkalmaz a WON modell, könnyebb, vékonyabb, kevesebb protektorral rendelkezik, így az XC-től az all mountain-ig lefedi az MTB-szegmenst. Mindkettő esetében a tenyérrész a lehető legvékonyabb, nincs rajta párnázás, így egyszerre élvezhetünk közvetlen irányítást, illetve a speciális műbőr alapanyagnak köszönhetően biztos fogást. Ez ugyebár a montizás alfája és omegája!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A KTM hosszú ujjas MTB „kesztyűpárosa” az Answernél keményebb felhasználást céloz meg: ez ugyebár a világ leghíresebb motokrossz-márkája számára nem idegen terep. Valójában egy azon modell eltérő generációjával van dolgunk: a Factory Character tényleg a motorsportot idézi, bombaerős, belül biztos és kényelmes fogással, kívül tekintélyt parancsoló protektorokkal. Az FC III már a legfejlettebb Amara zselés párnázást kapja, hihetetlenül jól tapad, és alig vastagítja a kesztyű tenyérrészét. A szabás kifogástalan, az ujjak alapállása hajlított, készen a markolásra. Szellőzés kipipálva, rögzítés etalon. Ezen a ponton megállapítottuk: nem biztos, hogy a kerékpáros cégek tudják a „tutit” a bicajos kesztyűk terén!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Crossride Protec lényegesen több védelmet és rezgéscsillapítást nyújt

A Mavic is egy MTB-párossal nevezett be a körképbe: a Crossmax Pro a versenyzők bevonásával fejlesztett enduro modell, a Crossride Protect inkább általános MTB-re való. Mindazonáltal a szerepek valamelyest megcserélődtek a francia márkánál: a Crossmax érdekes módon rengeteg hálós elemet alkalmaz, feszes szabású, tehát Fabien Barel, Anne-Caroline Chausson és Cedric Gracia a szellőzést fontosabbnak tartja a védelemnél. A tenyérrész a szilikonnyomatoknak köszönhetően jól tapad, de még egy átlagos országúti kesztyűnél is vékonyabb. A Crossride Protec lényegesen több védelmet és rezgéscsillapítást kínál, mint a durvább terepre tervezett Enduro Pro, bár az optimális vastagságú rátétek az irányítás pontosságát valószínűleg nemigen befolyásolják.
[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ha az árcédulát nézzük, negyedannyiért nem negyedannyi kesztyűt kapunk…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Gepida egy hosszú és egy rövid ujjas kesztyűt bocsájtott rendelkezésünkre, mindkettőre áll, hogy látszólag mindent tudnak: a kényelem, a szellőzés, a védelem, az illeszkedés, a záródás, a funkcionalitás mind klappolnak, egyedül a kidolgozás hagy maga után kívánni valót. De ha az árcédulát nézzük, negyedannyiért nem negyedannyi kesztyűt kapunk, hanem majdnem olyan jót. Mindenki maga döntse el a prioritásokat!

A rövid ujjas kontingensben a kényelem-orientált Mavic Ksyrium Pro két fő „tudománya” a kézfejfelület nagyobb részét uraló félig áttetsző hálós alapanyag, illetve speciális zárt cellás hab, amely a tenyérben lévő idegeket védi a terheléstől. A legújabb kutatások szerint a kerékpárosok 70%-a szenved a tenyérben futó idegek túlterhelésétől: egy idő után kezükben fájdalom és/vagy zsibbadást jelentkezik. Nem hisszük, hogy mindenkinek fél centi habpárnára van szüksége, de ha már minden kesztyűben csalódtál, akkor érdemes kipróbálni ezt a kialakítást.

A KTM Lady nem alkalmaz tépőzárat

A KTM Lady nem alkalmaz tépőzárat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA KTM Lady ugyancsak érdekes darab, mivel nem alkalmaz tépőzárat, kizárólag az alapanyag rugalmasságára hagyatkozik a biztos illeszkedéshez és tartáshoz. A kísérlet szerintünk sikerült: kényelmes és passzentos, nem nyom, a tenyérrészen elhelyezett zselés párnák pedig a kézmérethez, illetve országúti kormányfogáshoz passzolnak. A KTM fejlesztőknek a kesztyűtéma nagyon megy!

Northwave 2016,Northwave,Bicycle Line,merida 2016,Merida,Answer,Gepida,3T,3t bringás mez,3t bringás nadrág,Castelli 2016,Castelli mez,castelli ruházat,Mavic 2016,mavic ruházat,ktm 2016,KTM,BL ruházat,enduro ruházat,kerékpáros ruha,Gepida ruházat

A Northwave Evolution Clarino tenyérrésze vékony de hatékony zselés betéteket alkalmaz

Végezetül a Northwave az Evolution modellt nevezte be megmérettetésünkbe, amely a szellőzés és a láthatóság terén mutat példát. A Clarino tenyérrész vékony de hatékony zselés betéteket alkalmaz, amely a kényelem fokozása mellett amely a biztos fogást és a tartósságot egyaránt „tudja”.

A ma kapható kesztyűk tényleg fejlett konstrukciók, megannyi jobbnál jobb ötlettel, egyedül az árakkal szemben volt némi fenntartásunk. Nálam valahol Szent István képével díszített bankó a fájdalomküszöb, és ebbe az összegbe sajnos csak a Gepidák, az Answer-páros és az innovatív KTM Factory Lady II fér be. Na jó, tegyünk még rá egy ezrest, és akkor már az álomkesztyűm is megvan!
[divider scroll_text=”Kerékpáros ruházat körkép: tapasztalatok, szubjektív vélemények”]

A mostani ruhakörképből a következő tapasztalatokat gyűjtöttük:

  • a kerékpáros ruházat elképesztően sokat fejlődött ez elmúlt 5-10 évben
  • a réteges öltözködés a kellemes és hatékony kerékpározás kulcsa
  • sajnos a magas technikai színvonal a ruházat terén nem olcsó mulatság (bár ez a kerékpár esetében sincs másként)
  • a nadrágot vásárlás előtt mindenképpen próbáljuk fel
  • a kesztyűgyártást nem feltétlen kell bicajos márkára bízni
  • a sárga francia márka rendelkezik a legizmosabb fejlesztőkapacitással
  • a hagyományos olasz ruházati márkákban ma is bízhatunk!

castelli_piros_volo_akc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo