fbpx

Kerékpáros élmények az Alpok napos oldalán

Karintiában, Ausztria napos déli részén igazán egyedülálló a természet. Itt az Alpok közepén tengernyi tiszta vizű, fürdésre alkalmas tó található. És hegyek, a hatalmas háromezresektől a könnyed lankás dombokig.

Hegyikerékpárosok mekkája Nassfeld, és a Petzen Flow Trail

Hegyikerékpárosok mekkája Nassfeld, és a Petzen Flow Trail

A hagyományos és hegyikerékpározás szerelmeseit itt a lehetőségek széles tárháza várja, legyenek kezdők vagy profik. Vannak könnyed, tó körüli túrák: például a közkedvelt, látványos bringautak a Wörthi-tavi vagy Villachi régióban. A magashegység büszke csúcsai is meghódításra várnak, és vannak kiépített mountainbike-útvonalak downhill-szakaszokkal (itt található a világrekorder Petzen flow country trail is a Klopeini-tó, Ausztria legmelegebb tava szomszédságában). Emellett a számtalan további kerékpárút Dél-Karintián vagy a Nassfelden keresztül az országhatáron túlra, valamint a Villach régióból induló „3-ország-túra” Olaszország és Szlovénia érintésével szintén választható opciót jelentenek. Az új kerékpárutak a Weissensee mellett, a Nockberge hegyei között és a Lavanttalban biztosan izgalomba hozzák a kerékpárosokat.

A gyönyörű Weissensee

A gyönyörű Weissensee

A 410 kilométer hosszú Alpok–Adria kerékpárút felejthetetlen élményt nyújt. Salzburgból, Mozart városából indulva egy hét alatt a Hohe Tauern Nemzeti Parkon át eljutunk Karintiába, majd a határon át Olaszországba. A karintiai szakasz kifejezetten vonzó, hiszen a Mallnitz községben található Tauern-alagúttól egészen a tengerig lejt. A táj változatossága is kifejezetten egyedi: hatalmas hegyek, napsütötte völgyek és akár 28 fokos tavak. Minél délebbre haladunk, annál kellemesebb és barátságosabb lesz a vidék. A kiindulópontra pedig vonattal kényelmesen visszatérhetünk.

Túrázás, kirándulás, edzés? Kiváló kerékpárutak várnak!

Túrázás, kirándulás, edzés? Kiváló kerékpárutak várnak!

Szintén határon átívelő a 366 kilométer hosszú Dráva menti kerékpárút, amelyet az ADFC (Német Kerékpáros Klub) öt csillaggal értékelt. A teljes hosszból 222 kilométer Karintián át vezet: festői környezetben, számtalan kirándulási lehetőséget kínálva.

BIKE Region Villach Tourismus 2014-07-07

A Dráva menti kerékpárút mellett sok útvonal van még, amelyek mind a pedálok taposására bíztatnak. A Via Carinzia 162 kilométere élvezetes tekeréssel kecsegtet kulturális és történelmi látnivalók mellett. Az idilli Rosentalból indulva öt nap alatt elgurulhatunk a Klopeini-tóig vagy a dimbes-dombos Lavanttalig. Pompás látványban lehet része a Gailtali- és a Karni-Alpokban minden lelkes bringásnak a Gailtal-kerékpárúton, ami összesen 95 kilométeren halad végig. A tartomány északi részén, a Hohe Tauern Nemzeti Parkban található a Glockner-kerékpárút, amely háromezres hegycsúcsok által körbevett csodaszép alpesi medencéken vezet keresztül.

2015-10-26-KW-PACO-0169 (1)

Karintiában összesen 1300 kilométernyi jelölt kerékpárút található, ezek mellett pedig kirándulóhelyek sokasága várja a bringásokat. Kattints IDE a kifejezetten kerékpárosoknak szóló információkért!

Tipp: a Karintia-kártyával több mint száz látnivaló ingyenesen látogatható.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo