fbpx

Kellys Thermo Isowind kantáros nadrág

teli_nadrag_korkep_122A kétféle rendkívül fejlett technikai alapanyagot felvonultató Kellys Thermo Isowind kantáros nadrág a téli kerékpározáshoz szükséges hőszigetelés mellett a szél és a csapadék ellen is hatékony védelmet nyújt. Ilyen szintű technológia mindeddig kizárólag a legnevesebb ruházati specialista márkák prémium kategóriás termékei esetében volt élvezhető, viszont az idei évtől a 25 éves fennállását ünneplő szlovák márka is kínál minden igényt kielégítő téli nadrágot – szerencsére „jó szomszédhoz” illő árszinten!

A Kellys ruházati kínálata nemcsak egyre szélesebb, hanem a minőség terén is sokan fejlődött az utóbbi években. A szlovák tervezők által felhasznált alapanyag-választék a kerékpáros ruházati specialistákat is megszégyeníti, ráadásul mindez átgondolt tervezéssel és pontos a kidolgozással párosul. A téli ruhakörképbe érkezett legtöbb termékük elismerést váltott ki a tesztelők körében. Egyértelműen ide sorolható a a most bemutatott Thermo Isowind kantáros téli nadrág, amely a szár elülső részén szélálló és nedvességlepergető Isowind® technikai szövetet alkalmaz, míg a többi panel a ma elérhető legfejlettebb Super Roubaix® textilből készül. Ez utóbbi többrétegű szerkezettel rendelkezik, belül bolyhos béléssel, amely nemcsak kiválóan szigetel, hanem egyben rendkívül kényelmes viselet.

A Super Roubaix® az olasz M.I.T.I. ruhaipari óriás terméke, többirányú rugalmasságot biztosít, kiválóan szellőzik, továbbá a testpára elvezetését is fokozza. A Thermo Isowind szabása teljesítmény-centrikus, a pontos illeszkedést biztosító panelek előre formázottak, a kerékpáron elfoglalt testhelyzetet és a „lábmunkát” veszik alapul. A megannyi panelből álló elrendezés az alapanyagok elasztikusságának irányait is figyelembe veszi, így a Thermo Isowind a hajtást egyáltalán nem korlátozza, a teljesítmény optimális szintű, akár egy vékony nyári kerékpáros nadrág esetében.

Az Isowind membrán kissé korlátozza az illeszkedés pontosságát és az elasztikusságot, ellenben rendkívüli védelmet nyújt!

Az Isowind membrán kissé korlátozza az illeszkedés pontosságát és az elasztikusságot, ellenben rendkívüli védelmet nyújt!

Az Isowind® technikai szövet valóban hatékony a szél megállításában. Habár nem rejt vastagabb bélést, mint a nadrág többi része, mégis fokozott belső melegséget biztosít. Ha víz éri, azt hosszú ideig képes felületén „gyűjtögetni”, csak a legintenzívebb csapadék képesek egy idővel áthatolni rajta. Ilyen esetben borítékolhatóan nem a lábszár lesz az első testrész, amely tocsog a vízben! A térdízületek területén az anyagréteg kissé vastagabb, így kímélve a hidegre érzékeny területet. A Thermo Isowind optimális hőháztartást biztosít, a magas szintű védelem és a hőszigetelés ráadásul csekély tömeg és megfelelő rugalmasság mellett valósul meg.

A nadrágbetét fejlett kétrétegű típus, eltérő szivacssűrűséggel, sima felülettel, ami különösen kényelmes. A betét lélegző és antibakteriális tulajdonságokkal is ellátott, magas színvonala méltó a SuperRoubaix® alapanyaghoz. Mellesleg a Kellys mindkét téli nadrágmodellje kapható betét nélküli változatban is, amely praktikus lehet abba az esetben, ha alatta betétes nadrágot viselünk.

A Thermo Isowind egyéb megoldásai, illetve a kidolgozás minősége is elismerést érdemel. A kantárok hosszirányba fokozottan elasztikusak, így szorítás nélkül biztosítanak kiváló tartást, szépen lekövetve a felsőtest vonalait. Ezen felül a bebújás és levétel ugyancsak egyszerű, köszönhetően a nadrágon szereplő cipzáras sliccnek. Tényleg praktikus megoldás, és az általa nyújtott „funkcionalitás” más területen is kamatoztatható.
[divider scroll_text=””]

[divider scroll_text=””]
Meg kell jegyezni, hogy a körképbe érkezett másik Kellys téli nadrághoz hasonlóan elégedetlenek vagyunk a nadrágon elhelyezett fényvisszaverő nyomattal. A Thermo Isowind „altáján” elhelyezett három centi átmérőjű „világító” nyomat helyzete nem ideális, jobban örültünk volna ha a mozgásban lévő, a járművezetők által jobban észrevehető hátsó lábszáron szerepelne. A fényvisszaverő elemek egyértelműen elengedhetetlenek egy hűvös időjárásban viselt kerékpáros nadrág esetében: ilyenkor nemcsak a nappalok rövidek, hanem a látási viszonyok sem mindig ideálisak. Ajánlott, hogy közúti forgalomban a „popón” lévő Kellys logót fényvisszaverő bokapánttal egészítsük ki.

A Thermo Isowind ettől függetlenül egy kiváló téli kerékpáros nadrág. Az alkalmazott alapanyagok kizárólag a piacon kapható legmagasabb szintű nadrágok esetében érhető el, és egyértelműen nem „középeurópai” árszinten. Beszerzése tehát megfontolandó, főleg ha gyakran szembesülünk erős széllel, csapadékkal, illetve érzékenyek vagyunk ezek kellemetlen hatására. Más esetben a körképben szereplő – kizárólag Super Roubaix® technikai alapanyagot alkalmazó – Kellys modelltárs „melegen ajánlott”, köszönhetően az általa biztosított fokozott hőszigetelésének és páratlan rugalmasságnak.

[divider scroll_text=””]
Jellemzők:

  • többféle csúcskategóriás alapanyagból készült téli nadrág
  • nedves, szeles időjáráshoz optimális viselet
  • Isowind® technikai alapanyag a nadrágszár elülső részén
  • fokozott hőszigetelést és elasztikusságot biztosító M.I.T.I. Super Roubaix® technikai alapanyag
  • ideális hőháztartás
  • magas szintű mozgásszabadság
  • bolyhos belső hőszigetelés
  • hatékony nedvességelvezetés
  • előre formázott panelek
  • térdízületeknél megvastagított anyagréteg
  • sportos szabás
  • öltözködést és egyéb „teendőket” megkönnyítő slicc
  • többrétegű, előre formázott Hygienic® „lélegző” betét
  • sima betétfelület a kényelem és páratlan mozgásszabadság érdekében
  • széles, bélelt elasztikus kantár
  • elasztikus bokazáródás a pontos illeszkedésért
  • felcsúszást megakadályozó talppánt
  • fényvisszaverő nyomat a biztonságért

Ajánlott fogyasztó ár: 31 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A betétben sem csalódtunk...

A betétben sem csalódtunk…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo