fbpx

Kellys Frosty kesztyű

A Kellys Frosty az egyik legnépszerűbb téli kesztyű a hazai boltokban, sikerét részben kedvező ár/érték arányának köszönheti, mindazonáltal a felhasznált korszerű alapanyagok, technológiák és a kidolgozás minőségi szintje is vonzó a kerékpárosok számára. Ráadásul az idén negyed évszázados jubileumát ünneplő szlovák márka egyre szélesebb ruházati kollekciójában a Frosty kesztyű nem az egyetlen telitalálat!


Ha fele ilyen jól teljesítene, és távolról sem nézne ki ilyen jól, a Frosty téli kesztyű akkor is akkor is jó lenne. Viszont mindent tud, ami egy őszi borongós napoktól a tavaszi jégolvadásig kiválóan használható kerékpáros kesztyűtől elvárható: könnyű, megfelelő hőszigetelést biztosít, a vizet lepergeti, és a széllel is sikerrel dacol. És ami még ugyancsak elengedhetetlen, a kézre tökéletesen illeszkedik, se nem feszes, se nem „lóg”, a természetes fogáshelyzetet a rugalmas alapanyag könnyedén felveszi. Ráadásul a tenyérrészen alkalmazott fejlett technikai AMARA anyag kiváló tapadást biztosít, amit még „megfejel” a szilikonnyomattal felvitt Kellys embléma. A funkcionalitás is hibátlan, de ezt hagyjuk inkább a bemutató végére!

Hosszű, elasztikus csuklőborítás...

Hosszű, elasztikus csuklőborítás…

A Kellys Frosty nem feltétlenül versenyorientált modell, de a hőszigeteléshez és védelemhez viszonyított alacsony tömeg akár ebből a szempontból is vonzóvá teheti. Az árcédulát elnézve szerintünk a tervezők szeme előtt inkább azok a kerékpárosok lebegtek, akik egész télen bicajoznak, közlekednek vagy sportolnak. A kesztyűhöz a szlovák márka magas szintű technikai alapanyagokat alkalmaz, számos ötletes és hasznos megoldással kiegészítve. Vékony de hatékony párnázása kényelmes viseletté avatja, így megmarad a közvetlen érzés a kerékpár természetes irányításához.

AMARA alapanyag szilikonnyomatokkal kiegészítve...

AMARA alapanyag szilikonnyomatokkal kiegészítve…

A már említett AMARA tenyérborítás mellett a Frosty technikai arzenáljában megtaláljuk a Windbreaker alapanyagot, amelyet a nedvesség és a szél ellen a tervezők Hipora membránnal láttak el. E három „aduász” a bőven tízezer forint felett kapható felső kategóriás kesztyűmodellek esetében szokott előfordulni. A vékony szintetikus bélés pedig olyan jó hőszigetelést biztosít, hogy gyaníthatóan az is a legkorszerűbb technikai anyagok közül való. A kesztyű tehát ideális hőháztartást biztosít, akár néhány fok mínuszban is kellemes viselet – legalábbis az egy órát nem meghaladó tekerések esetén. A nulla és 15 fok közötti széles sáv a Frosty valódi „játszótere”, a Hipora membrán szerencsére a megfelelő szellőzést is izzadságelvezetést is biztosítja a vártnál enyhébb időjárásban.


A Hipora a KOLON cég fejlesztése, számos kesztyűmárka alkalmazza, lévén egyszerre biztosít magas szintű védelmet az időjárás viszontagságaival szemben, illetve teszi lehetővé a testpára távozását. Különleges poliuretán membránról van szó, amely négyzetcolonként 9 milliárd „pórust” tartalmaz. Ez elegendő méret a pára áthatolásához, ellenben a vízszemcséknek ehhez túl „kövérek”. Hasonlóképpen a Hipora szelet is rendesen megszűri, de erre a célra ott van alatta a Windbreaker réteg. A gyártó mellesleg ajánlja, hogy tegyünk próbát a Hipora-val: öntsünk 60 fokos vizet a kesztyűbe, zárjuk le a csuklórészt, majd fény előtt figyeljük meg a párolgást!


Bárcsak kipróbálhattuk volna az említett felső határt! Az idei október vége erre kevés esélyt adott, viszont a Kellys kesztyűnek kétségtelenül „fekszik” a reggeli 5 fok köröli induló hőmérséklet, illetve a párás nedves levegő. A felhalmozott meleget persze bent is kell tudni tartani, amit a rendkívül széles, gumírozott, többrétegű csuklórész biztosít. Ennek köszönhetően a Frosty használata kényelmes és praktikus, például menet közben is simán lehúzható.


A Kellys Frosty a biztonság tekintetében jeleskedik: a kézfejen elhelyezett fényvisszaverő nyomatok fokozzák a láthatóságot, így nemcsak MTB, hanem általános közlekedésre is ajánlott. A csúszásgátló AMARA alapanyag és a ujjbegyeken lévő szilikonnyomat mind a kerékpár irányítására, mind a váltó- és fékkarok kezelésére jótékony hatással van. A hűvös és nedves őszi-téli hónapokban ráadásul nagyobb szükség is van a tapadásra, de ugyanez elmondható a fényvisszaverő tulajdonságra is.

A kesztyű funkcionalitását a mikroszálas törlőfelület, a mutatóujjon elhelyezett érintőképernyő kezelést megkönnyítő nyomat, illetve a stratégiai helyeken elhelyezett AMARA megerősítés is fokozza. Habár a Kellys Frosty valószínűleg nem az örökkévalóságnak készül, a minőségi alapanyagok, a kidolgozás pontossága több szezont átívelő használatot sugall. Szomszédaink az utóbbi negyed évszázad alatt rendesen kitanulták a kerékpárkészítés minden csínját-bínját, emellett a bicajos kiegészítők terén is specialista ruházati márkákat meghazudtoló tudásra tettek szert. Minden elismerésünk a Kellys-é!

Jellemzők:

  • hőszigetelt, víz- és szélálló, őszi-téli kesztyű
  • fenomenális ár/érték arány
  • többrétegű felépítés a hatékony védelem érdekében
  • Hipora víz- és szélálló membrán
  • Windbraker alapanyag
  • AMARA tenyérborítás és megerősítésék
  • bolyhos hőszigetelő bélés
  • nedvességelvezető tulajdonság
  • szilikonnyomat a biztos fogásért
  • meghosszabbított passzentos csuklórész
  • mikroszálas törlőrész
  • fényvisszaverő nyomatok a külső részén
  • érintőképernyő kezelést biztosító mutatóujjbetét
  • fekete, piros és szürke színben

Mért tömeg: 86 gramm/pár.

Ajánlott fogyasztó ár: 5490 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo