fbpx

Kecskemét650 Cyclocross Magyar Kupa

November 25-én hetedik alkalommal gyűlnek a mindenre elszánt bringások Kecskeméten, hogy felszántsák a Benkó Zoltán Szabadidőközpont homokját. Az immár hagyományosak mondható télköszöntő kerékpárverseny egyre népszerűbb az országban, sőt már nemzetközi szereplőket is felvonultat.


Az egykori Tó Hotel környezetében megrendezendő Kecskemét650 Cyclocross Magyar Kupa a kupasorozat közepén érkezik Kecskemétre, így már alakul az élmezőny, fokozódik a feszültség, minden kanyar, kigyorsítás, csúszás, farolás, nyeregben vagy lábon megtett méter számít. A szervező Piroska Szörp Kecskeméti Első Sor Egyesület 2013 óta minden évben bekapcsolja az országos bringás vérkeringésbe a hírös várost, így a hetedik verseny előtt bátran kijelenthető, nagyon sokan ismerősként térnek vissza a tópartra.


A helyi bringásoknak köszönhetően, akik egyre többen űzik ezt a különleges téli sportot, a helyi közönség is egyre nagyobb számban látogat ki a rendezvényre. Így aztán az ország számos pontjáról érkező versenyzők és szurkolóik együtt igen jól benépesítik a tópartot ezen a napon. Mivel a verseny minden pillanata „testközelben” zajlik, a legnagyobb akciók centiméterekre a nézőktől történnek, nyugodtan elmondhatjuk, hogy az adrenalin nem csak a bringásokban dolgozik, hanem a közönség tagjaiban is. Az ő halántékuk is ugyanúgy lüktet, homlokuk ugyanúgy verejtékezik, izmaik ugyanúgy feszülnek, mint a pedált taposóké.


Váll feszül vállnak, kerék keréknek, robban az adrenalinbomba… A cyclocross egy ilyen sport. És ezért szeretik egyre többen. Akik pedig eljönnek felszántani az alföldi homokot, biztosan nem csalódnak idén sem.


A kecskeméti reményeket illetően Sáfár Tamás, a Piroska Szörp Kecskeméti ES elnöke, a verseny szervezője elmondta, a helyi versenyzők közül a legjobb eredményt Gohér Mihály hozhatja, aki jelenleg összetettben első helyen áll a korosztályában, de a senior Hajagos István is évről-évre feláll a dobogó valamelyik fokára. De vannak még többen is a mezőnyben, akik meglepetést okozhatnak.


VERSENYKIÍRÁS
Kecskemét város idén ünnepli fennállásának 650. Évfordulóját. A jubileumot színes programok teszik teljessé, ezek egyik különleges eleme a “Kecskemét650 Cyclocross Magyar Kupa”.

1.  RENDEZŐ
Piroska Szörp Kecskeméti ES

2.  IDŐPONT
2018.11.25. (vasárnap) 10:45

3.  VERSENY HELYSZÍNE
Kecskemét Benkó Zoltán Szabadidőközpont (Kecskemét, Garay Géza krt. 7.)
Versenyközpont: Bóbis Gyula Edzőcsarnok (Kecskemét, Garay Géza krt. 1/A)
Rajt-cél központ: a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Kecskeméti Fürdő felöli bejáratánál
Az első rajt 10:45, az utolsó rajt (Master1, U23, Elit férfi 14:00)
Részletek: Facebook/Kecskemét650 Cyclocross Magyar Kupa

(Szöveg: Csenki Csaba)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo