fbpx

Johnny Hoogerland súlyos balesete után már nincs életveszélyben

Johnny Hoogerland 2011-es Tour de France-on szenvedett balesetéről készült véres fotók annak idején körbejárták a világsajtót, sajnos ezúttal a holland kerékpáros kevésbé látványos, de sokkal súlyosabb sérüléseiről kell beszámolnunk…

A Vacansoleil menőjének ismét egy gépkocsival gyűlt meg a baja (a tavaly előtti Touron elmenésben tekert szökevénytársaival, amikor egy sajtós autó elsodorta őket, és Hoogerland a szögesdróton kötött ki – lásd fotó), ezúttal motorvezetéses edzés közben ütötték el vasárnap, a csapat spanyolországi edzőtáborozása közben. Egy autós rosszul mérte fel a sebességet, kifordult elé és már nem volt esély elkerülni az ütközést.

A 29 éves versenyző sajnos intenzív osztályra került, az első hírek szerint életveszélyes állapotban, tegnap délután azonban megerősítették, hogy a mája nem sérült olyan súlyosan, mint ahogy azt először diagnosztizálták. Azonban csapata közleménye szerint Hoogerlandnak a hét közepéig mindenképpen a spanyol kórházban kell maradnia.

Annak ellenére, hogy az életveszélyen túl van, öt törött borda, gerincsérülés, májrepedés szerepelnek a kórlapon. Sajnos így a szezon első fele és a tavaszi klasszikusok mindenképpen kimaradnak a holland bringás számára, akit sokan kedvelnek bevállalós versenyzési stílusáért, szökéseiért.

Videón Hoogerland híres bukása 2011-ből:

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo