fbpx

Interjú: Gajdosik további SuperCross futamokon is tervezi a részvételt

A SuperCross első, kazincbarcikai futamát megnyerő szlovák versenyzővel, Stefan Gajdosikkal (Bike Pro, s.r.o. Banská Bystrica) a sorozat további állomásain is számolni kell majd, tervei szerint két – három fordulón jelenik majd meg a hazánkban. Rövid interjút készítettünk az EthicSport – Decathlon Kupa győztesével.

Stefan Gajdosik az idei öt szlovák kupa-állomás közül négy esetben tudott célba érni, jelenleg északi szomszédunk összetettjében a nyolcadik helyen áll. A szlovák sorozat nyitányaként szeptember utolsó hétvégéjének szombatján és vasárnapján is rendeztek egy-egy UCI kategóriás (C2-es) krossz versenyt. Az első esetben a 38 fős elit mezőnyben a 19. pozícióban ért célba – a versenyt jól jellemezte, hogy az első öt helyezett közé csak egy szlovák versenyző, Robert Gavenda (Dukla Trencín – TREK) fért be a cseh uralom következtében.

Vasárnap aztán nem sikerült számára a célba érés a szlovák, cseh, lengyel, német versenyzőkkel, valamint Fejes Gábor (Dr. Bátorfi – Agria KTK) személyében magyar kerekessel is színesített hétvégén – Fejes szintén a 19. helyet tudta megszerezni, míg az előző, szombati versenyen 24. lett. Mindkét napon a csehek vitték haza a pontok javát: Martin Bína (CEZ CT Tábor, világranglista 59.) két győzelmet, Zdenek Mlynar (Team Focus, világranglista 143.) és Ondrej Bambula (CEZ CT Tábor, világranglista 112.) pedig egy-egy második és harmadik helyet szerzett. A SuperCross Sorozat 2012/2013-as szezonjának első versenyét megnyerő Gajdosikkal beszélgettünk.

SuperCross: Hogyan érezted magad a kazincbarcikai versenyen?

Stefan Gajdosik: Nagyszerűen éreztem magam, bár hozzáteszem, hogy egy kicsit aggódtam az erőállapotom miatt, ugyanis a verseny előtt napon egy szlovák kupafutamon vettem részt. Ennek ellenére jó erőben éreztem magam és a verseny közben erre még rá tudtam tenni egy lapáttal.

SuperCross: Nyerni jöttél a SuperCross Sorozat nyitó futamára?

Stefan Gajdosik: Azt előzetesen tudtam, hogy minimum két erős ellenfelem is lesz, akikkel már találkoztam a korábbi szlovák kupafordulókon. Ezek tükrében nem számítottam könnyű versenyre, de mint mondtam jó erőben voltam. Ezt kihasználva megpróbáltam ellépni a pálya technikás részein, illetve versenytársaim hibáit is próbáltam kihasználni.

SuperCross: Hogyan tetszett a kazincbarcikai pálya?

Stefan Gajdosik: Ezt a pályát tökéletesen nekem találták ki! Bár a futam előtt egy kicsit aggódtam a rajt utáni mászás miatt, de még ez a szakasz sem okozott gondot a verseny alatt.

SuperCross: Mik a terveid a szezonra – mind Szlovákia, mind Magyarország tekintetében?

Stefan Gajdosik: Erre a szezonra az a célom, hogy lehetőleg minden szlovák kupa-fordulón és további két – három SuperCross futamon is részt vegyek (a szabad versenynapokon) – és természetesen dobogóra szeretnék állni mindegyiken.

Szöveg: Kéri István, Szász Viktor ; Fotó: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo