fbpx

Ilyen még nem volt! Rudy Project Protera trail fejvédő

Az olasz gyártó immáron több mint 30 éve fejleszti szemüvegjeit és sisakjait, de csak mostanra érezték annyira különbözőnek a terepkerékpározáson belüli szakágak igényeit, hogy elkészítsék első, kifejezetten allmountain és trail bringázásra tervezett bukósisakjukat, a Proterát.

A terepkerékpározás ezen ágazataiban nagyobb tarkó- és halántékvédelmet várunk el sisakunktól, így a Protera kialakításánál ezekre is odafigyeltek – a héj mélyen lenyúlik hátul és két oldalt. Emellett erősebb konstrukció is, mivel Triple InMold-technológiával készült. Ennél a megoldásnál az EPS habrétegre nem csak felülről és oldalról, hanem alulról is polikarbonát héjat olvasztottak, így védve a lehető legtöbb helyen a puha anyagot az ütésektől és téve a sisakot még erősebbé. Ennek megfelelően a sisak megfelel a CE/EN 1078 illetve CPSC 12.03 szabványoknak is!

Kényelmünkért a racsnis fejméretre állítható tarkórögzítés, a 18 darab szellőzőnyíláson keresztül áramló levegő és az antibakteriális bogárhálós szivacsozás felel. Ráadásul ez utóbbit úgy alakították ki, hogy könnyedén kivehető, mosható vagy akár cserélhető is (a sisakokban ez használódik el a leggyorsabban, így nem árt, ha 2-3 évvel a vásárlás után is használhatóvá varázsolhatjuk kedvenc fejvédőnket). Ezek mellett a homlokrésznél egy műanyag betét úgy emeli el a szivacsozást a sisak habrétegétől, hogy a levegő folyamatosan áramolni tud közöttük, ezáltal megnövelt hatékonysággal szárítja a legizzadósabb részt.

A modellben debütál a vadonat új Strap-Quick-Change megoldás, mely révén az állhevedereket pillanatok alatt eltávolíthatjuk a sisakból – ezáltal egyrészt könnyedén moshatjuk azokat, vagy a különböző szín opciókból válogatva egyedivé varázsolhatjuk a sisakunkat.

A hatalmas napellenzője lecsavarozható, így sérülés esetén cserélhető, vagy a különböző szín opciókból válogatva még egyedibbé varázsolható. továbbá felhajtható annyira, hogy be tudjuk rakni alá a goggle szemüvegünket, mely a jelenlegi trendeknek szintén megfelel.

A Protera 6 vagány színben lesz 2017. október végétől elérhető. Súlya 320 gramm (S_M méretben). Ajánlott fogyasztói ára 39 900 Ft.
Részletekért kattints ide!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo