fbpx

Holland dominancia a Giro Rosán: Annemiek van Vleuten az élen

A legrangosabb női országúti kerékpárversenyt a Giro Rosát szeptember 11. és 19. között rendezik párhuzamosan a Tour de France-szal, így nem kap akkor a publicitást a verseny, mint amit megérdemelne, de mindenképpen érdemes vele foglalkozni, hiszen a női kerékpárosok is egyre komolyabb szinten versenyeznek. Nézzük, mi történt az első három szakaszon!

Forrás: Getty Images

Első nap egy teljesen sík, 16,8 km-es csapatidőfutammal indult a Giro Rosa, ahol a Trek-Segafredo csapata volt a leggyorsabb, és a csapatból Elisa Longo Borghini haladt át elsőként a célvonalon, így ő viselhette másnap az összetettben első helyen állónak járó rózsaszín trikót. Érdekesség, hogy a második helyezett csapat, a Boels-Dolmans, csak 3 mp-et, míg a harmadik helyezett Mitchelton-Scott csak 5 mp-t kapott a győztestől, ami jól mutatja, hogy mennyire szoros verseny volt az első szakaszon.

A második szakaszon egy 124 km-es etap várt a versenyzőkre, amit a Strade Bianche napnak neveztek csak, mert voltak az útvonalban nem szilárd burkolatú szakaszok is. Az emelkedőkkel tarkított, nehéz szakaszon kijött a különbség a versenyzők között és Annemiek van Vleuten sikerét hozta ez a nap. Ha gonoszak akarnánk lenni, akkor azt mondanánk, hogy helyreállt a rend, mert a holland világbajnok több lépéssel jár az ellenfelei előtt. A szakaszon 1 perc 16 másodperc hátránnyal sprintelt a második helyért Anna Van der Breggen és Katarzyna Niewiadoma, akik közül az előbbi bizonyul a gyorsabbnak. A nap végén az összetettben a sorrend ugyanaz lett az első három között, mint ami a szakaszon is volt.

A harmadik napon egy 142 km-es könnyebb szakaszt teljesített a Giro Rosa mezőnye, ahol a Mitchelton-Scott csapata figyelt arra, hogy szökés ne menjen el. Természetesen ezen a versenyen ritka, hogy egy szakaszon mezőnyhajrá dönt a győzelemről, most sem így volt, mert a szakasz egy rövid emelkedővel fejeződött be, ahol atomjaira szakították a mezőnyt. Ez a befutó a legendás Marianne Vosnak feküdt legjobban, aki Cecilie Uttrup Ludwig és Elisa Longo Borghini előtt nyerte meg a szakaszt, míg a rózsaszín trikós begyűjtött 12 másodperc hátrányt, bár még így is nagy előnnyel Annemiek van Vleuten áll az élen.

A továbbiakban sem lesz hiány dombos szakaszokban, így várhatóan minden nap izgalmas versenyt láthatunk a Giro Rosán, még akkor is ha a toronymagasan esélyes Annemiek van Vleuten stabil előnyt épített ki magának.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo