fbpx

Hogyan lesz egy orvosból profi kerékpárversenyző?

Az elmúlt napokban szinte mindenhol olvashattuk, hogy Tanja Erath nyerte a 2017-es Zwift Academy virtuális “kerékpárversenyt”, melynek köszönhetően a CANYON-SRAM profi női csapat szerződést kínált neki a következő szezonra. De mi is ez a verseny/játék, ami által valaki egycsapássá profi versenyzővé válhat?

Tanja Erath Dortmundból, ahogy csak a többi 2161 társa, jelentkezett a Zwift Academy 2017-es pályázatára. A 28 éves, egykori triatlon versenyzőnő figyelmét egykori csapattársa hívta fel még 2016-ban erre a megmérettetésre, de saját bevallása szerint akkor már késő volt belevágnia ebbe a versenybe és görgője sem volt hozzá. Helyette követte a tavalyi győztes, Leah Thorvilson, előrehaladását az első profi évében és kölcsönkérte egy barátja görgőjét, hogy 2017-ben megmutassa, mit is tud.

15 év triatlonozás után egy sérülés miatt egy évvel ezelőtt váltott országúti kerékpárra, ahol szintén tehetségesnek bizonyult. Ez motiválta arra, hogy mielőtt még orvosként munkába állt volna megpróbálja beteljesíteni az álmát, hogy profi kerékpáros lehessen.

Kiváló eredményekkel végigküzdötte a rengeteg virtuális edzést és versenyt, melynek köszönhetően végül bejutott a döntőbe két másik társával (Siri Hildonen Norvégiából és Bri Torkelson az USÁból) együtt, mely a CANYON-SRAM profi női csapat koblenz-i edzőtáborában zajlott. Mindhárom lány keményen dolgozott a döntőben, ahol nem csak az erőt figyelték, hanem a taktikai érzékre is kíváncsiak voltak a csapatvezetők. A választás végezetül Tanja Erath-ra esett, aki így egy éves szerződést kapott a csapatnál és 2018-ban bebizonyíthatja, hogy helye van a profi versenyzők között.

A program sikerességét nem is bizonyíthatná más jobban, hogy a 2016-os győztes, Leah Thorvilson, helytállt 2017-ben a legjobbak között és 2018-ra is kapott szerződést a csapatnál, így Erath-tal együtt már ketten vannak a CANYON-SRAM csapat 13 fős keretében a Zwift Academy programból.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo