fbpx

Hivatalos: a Vuelta-győztese, Cobo a Movistarban

Hivatalossá vált, hogy a Geox Team csődje után a spanyol kerékpáros körverseny győztese, Juan José Cobo a Movistarban folytatja jövőre, a szintén Vuelta-sikerrel büszkélkedő Alejandro Valverde csapattársaként.

A 30 éves kerekes 2010-ben már tekert Eusebio Unzué csapatában, de akkor elmaradtak a fényes sikerek. Természetesen a GT-győzelem után mos sokkal bizakodóbb a spanyol:

„Nagyon elégedett vagyok, mert a Movistar a világ egyik legjobb csapata, így ott lehetek majd a legfontosabb versenyeken. Tudom hogy még erősödött is a csapat. 2010-ben már versenyeztem Unzuénél, de akkor nem ment jól. Ezzel kapcsolatban nem maradt bennünk tüske, és biztos vagyok benne, hogy minden jobban alakul majd. Izgatott vagyok, és alig várom, hogy az új csapattársaimmal lehessek.”

Juan Jose Cobo

A Movistar sora 2012-re – a csapatbemutatóra immár Cobóval és Valverdével január 4-én kerül majd sor:

Akik folytatják: Andrey Amador (CRC), David Arroyo, Marzio Bruseghin (ITA), Rui Costa (POR), Imanol Erviti, Iván Gutiérrez, Jesús Herrada, Beñat Intxausti, Javier Iriarte, Vasil Kiryienka (BLR), Ignatas Konovalovas (LTU), Pablo Lastras, David López, Angel Madrazo, Sergio Pardilla, Rubén Plaza, José Joaquín Rojas, Enrique Sanz, Branilau Samoilau (BLR) és Francisco Ventoso.

Új igazolások: Jonathan Castroviejo (Euskaltel-Euskadi), Juanjo Cobo (Geox), José Herrada (Caja Rural), Vladimir Karpets (RUS-Katusha), Javi Moreno (Caja Rural), Nairo Quintana (COL- Colombia es Pasión), Alejandro Valverde és Giovanni Visconti (ITA-Farnese-Vini).

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo