fbpx

Hétvégén véget ér a válogató kvalifikáció a downhill világbajnokságra

A hétvégi Downhill Országos Bajnokság kicsit megbolygatta a válogatott keret alakulását, és így az utolsó válogató verseny előtt két Elite Férfi és egy Női hely kivételével még mindegyik kiadó.

Lukács Rajmund OB győzelmével bebiztosította magát a válogatott keretben, ráadásul úgy, hogy történjen bármi a hétvégi utolsó válogató versenyen Schladmingban, ígyis-úgyis övé az első hely. Az eddig megszerezhető 800 pontból 740-et gyűjtött, szép munka.

A másik biztos tag a magyar férfi downhill válogatottban nem más, mint Szabó NF Endre. Sokat ért az az OB dobogó!

DH válogató állása

A többi három hely a férfiaknál még kiadó, sőt igencsak szoros az állás. Főleg úgy, hogy jelenleg Liszi Attila csak úgy tagja a válogatott keretnek, hogy ő az első magyar az UCI ranglistán. Az pedig előreláthatólag a vízválasztó augusztus 8-ig változni fog…

Nőknél az eplényi OB-n igen tisztességesen helytálló Bereczki Viktória már szintén biztos kerettag. Jogos is, mivel a Bringaréna DH pályáján nők közül eddig csak Vikit láttuk szépen-, vagy akár egyáltalán lejönni. Nagy gratuláció neki, reméljük a leogangi világbajnokságon is szépet pirít.

Junioroknál még mindegyik hely nyitott, ám nagy meglepetés lenne, ha bármelyik változna. Az esélyek és számok azt mondják, hogy maximum felcserélődhetnek a helyek Palotai Gábor és Ettingshausen Máté között, de mint tudjuk és az Országos Bajnokság is mutatta, bármikor bármi megtörténhet itt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo