fbpx

Hétvégén óriási csaták várhatóak a Cyclocross Világbajnokságon

Február 2-3-án rendezik Dániában a 2019-es Cyclocross Világbajnokságot. A világ legjobb cyclocrossosai mellett két magyar résztvevője is lesz a versenynek, a férfi és a női magyar bajnok, Vas Balázs és Vas Kata Blanka is rajthoz állnak Bogense-ben.

A világbajnokság február 2-án az U19-es fiúk futamával kezdődik, pontban 11 órakor rajtolnak el a legjobb junior versenyzők. A futam egyik nagy esélyese a brit Ben Tulett, bár egész évben térdproblémákkal küzdött így kihívói joggal reménykedhetnek abban, hogy nem tudja megvédeni a világbajnoki címét.

Vas Balázs pályabejárás közben a VB 0. napján

13 órakor az U23-as férfiak futamában 70-es rajtszámmal láthatjuk majd Vas Balázst, aki pár hete nyerte meg első felnőtt országos bajnoki címét. Most valószínűleg még nem a dobogóért fog küzdeni, de érdemes neki szurkolni. Nagy eséllyel a belga világbajnoki címvédő Ely Iserbyt és a brit Thomas Pidcock között fog eldőlni a verseny.

15 órakor az elit nők futamával folytatódik a világbajnokság. A tavalyi évvel ellentétben most nagyon nehéz bármiféle jóslatokba bocsátkozni, Sanne Cant, mint címvédő, idén is esélyes, de sokan vannak, akik borsot törhetnek az orra alá. A rajtban olyan nevek lesznek, mint a hétszeres világbajnok legenda Marianne Vos, az európa-bajnok Anne-Marie Worst vagy a jó formában levő Lucinda Brand, sőt rajtuk kívül Katherine Compton-ról, Nikki Brammeier-ről és Jolanda Neff-ről sem szabad megfeledkezni.

Vas Kata Blanka pályabejárás közben a VB 0. napján

Február 3-án vasárnap az U23-as nők rajtjában ismét magyar versenyzőnek szurkolhatunk. Vas Kata Blankáék 11 órakor rajtolnak el. Blanka év elején még azt nyilatkozta, hogy idén a VB-s szeretne jó eredményt elérni, amire egyébként megvan minden esélye az OB-n látottak után, de érdemes azt is hozzátenni, hogy ő még mindig csak U19-es korú és nem rendelkezik akkora rutinnal, mint versenytársai.

Délután 15 órakor kezdődik a világbajnokság fénypontja az elit férfiak futama. Egyértelmű esélyesnek nevezhetnék Mathieu Van der Poel-t, ha nem láttuk volna a tavalyi versenyt, 2018-ban szinte sehol nem talált legyőzőre, csak a VB-n verte el Wout van Aert, ami éppen elég volt arra, hogy ne a hollandon legyen a szivárványszínű trikó. Idén is az ő csatájuk várható, talán még Toon Aerts és Michael Vanthourenhout szólhatnak bele a küzdelmükbe.

A világbajnokság programja:
Február 2.
11.00 U19 férfiak
13.00 U23 férfiak
15.00 Elit nők

Február 3.
11.00 WU23 nők
15.00 Elit férfiak

Az összes futamot közvetíti az UCI youtube csatornája, de az kérdéses, hogy Magyarországon is elérhető lesz-e.

A magyar fiatalok pénteken már ismerkedtek a pályával:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo