fbpx

Hétvégén dél-afrikai világkupán áll rajthoz a válogatott

A dél-afrikai Pietermaritzburgban kerül sor a húsvéti hétvégén az idei első hegyikerékpáros olimpiai krossz világkupa-futamra. A versenyen magyar kerekesek is rajthoz állnak.

A 2012-es Londoni Olimpiai Játékok hegyikerékpáros, olimpiai krossz versenyszámára két kvalifikációs időszak eredményei alapján a nemzetek kvalifikálhatnak. Az első a 2010. május 23. és 2011. május 22.,  a második a 2011. május 23. és 2012. május 22. közötti időszak. A nőknél az első 18, a férfiaknál az első 24  nemzet között kell végezni, hogy 1-1 kvótát szerezhessünk Londonra. A nemzet pontjait a legjobb 3 férfi és 3 nő adja országonként. Jelenleg a magyar nők a 14,. a férfiak a 24. helyen állnak. A magyar keretet az U23-as női világranglista-vezető Benkó Barbara mellett Dósa Eszter, Erdélyi Eszter illetve Parti András, Buruczki Szilárd és Juhász Zsolt alkotja.

Parti András

Parti András

A hétvégi világkupára nem a teljes magyar olimpiai keret utazik, csak azok, akik esélyesek pontszerzésre, tudnak még javítani május 23-ig. Idén először a nagy résztvevőszám miatt külön kategóriába sorolják a felnőtteket és az U23-asokat; utóbbiak közül a legjobbak – nőknél a ranglista 1-5, fiúknál 1-10 helyezettje – választhattak, saját kategóriájukban indulnak-e, vagy a felnőttekkel – Benkó Barbara a fiatalabb korosztály mellett döntött. Az afrikai viadalon Erdélyi Eszter a közelmúltban történt bukását követően, még nem tud rajthoz állni. A világkupán Magyarországot Benkó Barbara (Focus MIG) mellett Parti András és Juhász Zsolt (mindketten EuroOne-Cube PRO MTB Team) képviseli.

A rajtlisták ide kattintva érhetők el.

Forrás: MMTBSZSZ sajtóközlemény; www.mmtbszsz.hu
Fotó:
EuroOne-Cube PRO MTB Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo