fbpx

Hátborzongató Sagan-show Svájcban (videó)

Elképesztő, amit a világbajnok Peter Sagan művelt a június 11. és 19. között tartó Svájci Körverseny mai szakaszán, aki nem látta érdemes megnézni a videót…

A regnáló világbajnok már a tegnapi szakasz hajráján is letette a névjegyét egy győzelemmel, de amit a svájci WorldTour viadal 3. etapján művelt, az ritkán látható egyéni teljesítmény a modern kerékpársportban. A Grosswangen és Rheinfelden közötti 192 kilométeres távon szakadó esőben sokáig az Orica-GreenEdge keverte a kártyákat. A dombos terep kedvezett is a helyi hős, Michael Albasininek, akinek sikerült bekerülnie a nap szökevénycsoportjába, ráadásul a csapatból Matthew Hayman is a segítségére volt. Az idei Paris-Roubaix győztese rengeteget segített a svájcinak, diktálta a tempót a szakadó esőben az elmenés élén, a mezőny pedig nem nagyon tudott fél percnél közelebb kerülni.

Egészen az utolsó emelkedőig, amikor Sagan támadott, és a dombtetőre senki nem tudott vele menni a pelotonból. A szlovákok sztárja utolérte Albasinit és a még kitartó szökevénytársát, a szintén svájci Silvan Dillier-t (BMC). Ezek után 10 kilométert kellett még hajtani teljes gázzal a célig, a mezőny egyre közeledett, de nem volt egyetértés. Az Orica megpróbálta előre küldeni sprinterüket, Michael Albasini-t, de ez sem sikerült. Sagan végül kiénekele a sajtot a szájukból, Albasini hiába próbálkozott, nem volt esélye a sprinten a világbajnok ellen. A mezőny végül 3 másodperc hátrányban érkezett, így ismét gazdát cserélt a sárga trikó. Az első napi 6,4 kilométeres időfutam után Fabian Cancellara (Trek) húzta fel, tegnap Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal) vette át a hajrán mutatott jó teljesítményének köszönhetően, ma pedig Sagan vette át a vezetést az összetettben.

Eredmények: http://www.procyclingstats.com/race/Tour_de_Suisse_2016_Stage_3

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo