fbpx

Három magyar fejezte be a 10 napos marokkói körversenyt

A korábbi évekhez képest sokkal nehezebb szakaszokat hozott az április 7-étől 16-áig tartó Marokkói Körverseny, a 10 napos viadalon induló magyar csapat, a Mugen Race Team Veloki kerékpárosai sokszor a túlélésre játszottak.

Móricz Dániel, Stubán Ferenc csapatvezető, Molnár István és Filutás Viktor

Móricz Dániel, Stubán Ferenc csapatvezető, Molnár István és Filutás Viktor

Már félidőben beszámoltunk a „veszteségekről”, a jobb könyökén töréses sérülést szenvedő Lengyel Zoltán és a szintén hatalmasat bukó Puskás Dávid is nyilatkozott a megpróbáltatásokról. Azóta a sok sebbel tarkítva versenyző Lóki Bence is feladta a küzdelmet, a mezőnyben mindössze 3 magyar versenyző maradt. Végül Móricz Dániel az 52. (54:56 perc hátrány), Filutás Viktor a 70. (1:16:09 óra hátrány), Molnár István a 79. (1:27:40 óra hátrány) helyen fejezték be a versenyt.

Nem csak a magyarok szempontjából alakultak ki nagy különbségek az összetettben, a nagy szélben és a sokszor hegyes terepen sokszor szakadt szanaszét a vegyes összetételű mezőny, melyben prokontinentális csapat, s hozzájuk képest amatőr afrikai sorok is tekertek. Már az első 10-ben is negyed órás különbséget jegyezhetünk, ami GT-ken szokott csak kialakulni, az összetettet a marokkói válogatott színekben versenyző Anass Ait El Abdia (az UAE Emirates profija) nyerte, közel hat perccel megelőzve a United HealthCare amerikai profiját, Chris Jones-t.

Az UCI 2.2-es verseny további statisztikái:

http://www.procyclingstats.com/race/Tour_du_Maroc_2017

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo