fbpx

Három magyar az országúti világbajnokságon!

Nagy sikert ért el a P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec együttese: a versenyzők kiharcolták, hogy csaknem másfél évtized után először egyszerre három magyar is indulhat az országúti világbajnokság elit versenyében.

„Nagy siker ez számunkra, hiszen ezért dolgoztunk egész évben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hivatalos honlapján (www.uci.ch) ma reggel megjelent sajtóközleményben olvasható, hogy Magyarország az Europe Tour-sorozatban elért pontszáma alapján három versenyzőt indíthat a szeptemberi olaszországi országúti világbajnokság elit mezőnyversenyében.” – tájékoztatott Stubán Ferenc a P-Nívó csapatfőnöke, a magyar válogatott országúti szakágvezetője.

„Óriási eredmény ez, hiszen amióta összevonták az amatőr és a professzionális versenyzők futamát a világbajnokságon azóta még egyszer sem indulhatott ennyi versenyzőnk a legnagyobbak között! A rangsorban megelőzzük többek között Bulgáriát, Szlovákiát, Lettországot, Szerbiát, Észtországot, Fehéroroszországot, Norvégiát és Csehországot is. Magyarország 521 pontjából 512 pontot a P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec versenyzői szereztek.

Egész évben ezért dolgoztunk, minden csapattag kivette a részét a munkából, versenyzőink alárendelték magukat a csapat és az ország érdekeinek. Köszönet ezért szponzorainknak, támogatóinknak, a kiszolgáló személyzetnek és elismerés versenyzőinknek, akik közül Kusztor Péter 170, Ivanics Gergely 108, Cador Rida 98, Madaras Zoltán 91, Árvai Attila 18, Cziráki István 12, Haiszer Ákos nyolc és Arany Gábor hét pontot szerzett.”

A hivatalos Europe Tour-ranglisták (nemzeti, egyéni, csapat) a közeljövőben látnak napvilágot, természetesen ezekről is beszámolunk majd. Varesében az elit mezőnyversenyt a zárónapon, szeptember 28-án rendezik meg, a futamot az Eurosport televíziós csatorna szokásához híven élőben közvetíti majd.

Letölthető dokumentumok:
– Indulók száma nemzetenként

Forrás és további információk: www.pnivo.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo