fbpx

Halálos baleset a Swisspower csapatban, Frischi lábát törte.

Egy magashegyi hiking-túrán tragikus balesetet szenvedtek a svájci Scott-Swisspower Mountain Bike Team tagjai a Svájci Alpokban.

Erwin Wildhaber

A csapat szerelője, Erwin Wildhaber, Thomas Frischknecht és Andreas Seeli a Chöpfenberg csúcsa felől ereszkedtek már visszafelé, amikor Erwin megcsúszott egy letörésen, és zuhanni kezdett, magával sodorva két társát. Mindhárman tehetetlenül forogtak lefelé, de Frischknecht és Seeli 200 méter után meg tudtak állni. Sajnos Wildhabernek nem volt szerencséje, eszméletét veszítve átzuhant egy párkányon és szörnyethalt. Frischknecht a lábát törte, Seeli súlyosan sérült, több csontja is eltört.

Wildhaber a legjobbak bringáiért volt felelős, és ő volt az, aki ösztökélte, és sokat segített a világbajnok Nino Schurternek valamint Florian Vogelnek, hogy ráérezzenek a 27,5-es kerékméretű bringákra. Többek között a londoni olimpián is ő volt a svájci csapat szerelője. Schurter tegnap este a svájci kerékpáros díjkiosztó gálán megrendülten búcsúzott Erwintől, és neki ajánlotta az év legjobb svájci kerékpárosának járó díjat, amit sikerült idén elnyernie.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo