fbpx

Gyönyörű panoráma, Villányi borvidék – Folytatódik az AutóCity Skoda Challenge

Augusztus 20-án Hosszúhetényben egy időfutammal és egy mezőnyversennyel folytatódik az AutóCity Skoda Challenge, majd 24-én, szombaton Villány várja a hazai amatőr országútisokat.

Fotó: Kóró Anna

A 2019-ben újjáéledt AutóCity Skoda Challenge (régebbi nevén Tour de Pécs) idén 5 szakaszból áll, melyből az első szakaszt, a Komló Nagydíjat július végén rendezték, ami a változékony időjárásnak és a remek pályának köszönhetően kihívásokkal teli versenyt hozott. A sorozat legsűrűbb hete viszont most következik egy hét alatt három szakaszt is rendezni fognak.

Augusztus 20-án Hosszúhetény ad otthont a Tour de Pécsnek, délelőtt 11 órakor a Hármashegy Kupa hegyi időfutam első indulója vág neki a 7 km-es távnak, míg délután a Zengő Grand Prix-ra kerül sor, amit már tavalyról és a korábbi évekből is jól ismerhetnek az országúti bringások. A 6 km-es hullámos körpályán mindig izgalmas versenyek szoktak lenni, valószínűleg idén sem lesz másképp. Természetesen kategóriától függő körszámot kell teljesíteni az indulóknak, a legtöbbet az elitek fognak menni a közel 70 km-ükkel.

Fotó: Kóró Anna

Akár érdemes lehet a környéken tölteni az utána következő pár napot is, mert augusztus 24-én Villányba költözik a verseny, ahol a híres borvidéken többnyire sík pályán mérhetik össze erejüket az indulók. Különlegessége a rendezvénynek, hogy a 78 km-es verseny után még borkóstolóval is várják a versenyzőket a szervezők.

Mindhárom szakaszra előnevezni augusztus 13-ig lehet, és fontos információ, hogy az időfutamon csak előnevezettek vehetnek részt, míg a mezőnyversenyekre még a helyszínen is lehet nevezni.

Nevezés

További információk a versenyről

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo