fbpx

Gyászol a kerékpársport: elhunyt Michele Scarponi

Az olasz versenyző az Astana csapat első számú embere volt a közelgő Giro d’Italia versenyre. Szombat reggel, otthona közelében gázolták halálra.

Michele Scarponi 37 évével egyike volt a WorldTour mezőny legtapasztaltabb versenyzőinek. Az olasz hegyimenő karrierje legnagyobb sikerét 2011-ben aratta, mikor az olasz körön másodikként végzett, majd Alberto Contador kizárása után övé lett az összetett győztesnek járó trófea. Az utóbbi években segítőként láthattuk az Astana csapatban, rengeteget dolgozott fiatalabb csapattársaiért, Fabio Aru és Vincenzo Nibali is sokat köszönhetnek neki.

Michele Scarponi (1979-2017)

Michele Scarponi (1979-2017)

Idén Aru térdsérülése miatt a kazah alakulat első számú embereként kapott volna egy esélyt karriere megkoronázására, de a 100. Giro d’Italia rajtja előtt tragikus balesetben életét vesztette. Scarponi a héten még szakaszt nyert a Tour of the Alps versenyen, majd szombat reggel, edzés közben gázolta halálra egy teherautó otthona közelében.

Első információk szerint az autó sofőrje nem vette észre az olasz kerekest egy kereszteződésben!

Michele Scarponi önzetlen segítőként csapattársai sikerének is szívből örült

Michele Scarponi önzetlen segítőként csapattársai sikerének is szívből örült

Vincenzo Nibali twitter üzenetben a következőket írta: „Nem tudom, nem tudom megtenni. Erre nincsenek szavak drága barátom…”

Fabio Aru így köszönt el Scarponitól: „Végtelen tragédia! Erre nincsenek szavak. Nyugodj békében drága barátom!”

Michele Scarponi (1979-2017) – Nyugodjék békében!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo