fbpx

Gore Phantom 2.0 Windstopper® dzseki

A Gore Phantom 2.0 Windstopper® dzseki ősztől tavaszig nyújt védelmet a kerékpáros számára, köszönhetően az utánozhatatlan GORE-TEX® alapanyagnak és az innovatív moduláris kialakításnak. Ellenáll mind a szélnek, mind a nem túl intenzív csapadéknak, a több eltérő tulajdonságú alapanyag alkalmazása ideális hőszigetelést és szellőzést tesz lehetővé, az ujjak pedig lecipzározhatók, így rövid ujjas kerékpáros viseletként is szolgálhat.

gore_phantom_1A megfelelő aláöltözettel a Phantom 2.0 a zord mínuszoktól akár 20 fokos hőmérsékletig ajánlható, így elvitathatatlanul a kerékpáros dzsekik jolly-jokere, a Kárpát-medencében az év legalább hat hónapjában biztosíthat ideális viseletet. A hosszú ujjal teljes védelmet nyújt, az elasztikus rövid ujjal fokozottan szellőzik, de akár ez is behajtható, így akár még szélmellényként is szolgálhat. Viszont ha több évszakon keresztül nap mint használjuk, napirendre kerül a tartósság kérdése. A világhírű amerikai márka ezen a téren sem köt kompromisszumot: habár mi mindössze egy hónapot teszteltük, az internetes véleményekben az „elnyűhetetlen” jelző gyakran visszaköszön!

Pontos illeszkedés, de azért extrém sportos testhelyzethez...

Pontos illeszkedés, de azért nem extrém sportos testhelyzethez…

A Phantom 2.0 Windstopper® a Gore legnépszerűbb dzsekije, titka a sokrétű felhasználhatóság mellett a speciális alapanyagban rejlik. A Gore Windstopper® membrán köztudottan szélálló, nem ázik be, mégis „lélegzik”, lehetővé téve a testpára távozását. Számos gyártó próbálja utánozni a már-már varázslatnak ható technológiát, de felülmúlni egynek sem sikerült. A Gore sikertörténete közel fél évszázadra nyúlik vissza, amikor a márkaalapító felfedezte, hogy a politetrafluoretilén (ePTFE) milliónyi lyukacskával átszőtt anyaggá alakítható. Ez volt a GORE-TEX® alapanyag megszületése, amelyet a mai napig kizárólag a partnercégek használhatnak. A Windstopper® a találmány „softshell” típusú anyagban történő alkalmazása, amely tálcán kínálja magát a kerékpározáshoz tervezett ruházathoz.

Egyszerű a mandzsettakialakítás, de hatékony!

Egyszerű a mandzsettakialakítás, de hatékony!

A Gore Phantom 2.0 Windstopper® dzseki titka a szélálló és vízlepergető membránszerkezetben rejlik. A több hártyavékony réteggel bevont alapanyag egyetlen négyzetcentimétere 1,3 milliárd nyílást tartalmaz, amelyek hozzávetőleg húszezerszer kisebb, mint egy vízcsepp, így a kívülről érkező nedvesség képtelen rajta áthatolni, ez a felületen megtapad, majd lepereg. Ellenben a mozgástól kimelegedő test párája 770-szer kisebb elemi részecskékből áll, így azok könnyedén képesek áthatolni a Windstopper® membránon. A szél – habár apró „részecske” – elveszik a membránrétegek labirintusában, nem találja meg a „behatolás” útját.

gore_phantom_3

Au jj lecsatolva simán elfér a zsebben, akár mindkettő egyben is!

Az ujj lecsatolva simán elfér a zsebben, akár mindkettő egyben is!

A Phantom 2.0-vel szerzett tapasztalataink egyértelműen igazolják a fentieket. Kiváló védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben, kellően szigetel, megfelelő vastagságú aláöltözettel még a legzordabb időjárásban is kellően meleg viselet. A „softshell” alapanyag rugalmas, a dzseki háta, illetve a hónalj alatt pedig fokozott szellőzéssel rendelkező elasztikus szövetet kapott. Szabása ideális kompromisszum a sportos és a lezser viselet között, leginkább átlagos testalkatra passzol. Az ujjak egyszerűen lecipzározhatók, a hátsó zsebek fogadásukhoz bőséges méretűek. Az alatta lévő rövid ujj testhez álló, a levegő itt nem juthat be, azaz nem fújódunk fel, mint a „Michelin baba”!

A gallérmegoldás ugyancsak kiválóan sikerült, záródása pontos, a finom bélésnek köszönhetően pedig rendkívül kényelmes. A mandzsetta hasonlóan jól zár, vékony szegélye a legtöbb kesztyűvel kompatibilis. Az ujjak kellően hosszúak – még a „nyakigláb” tesztelő sem panaszkodott! A Phantom 2.0 hátul a kerékpározáshoz illő hosszú kialakítást kapott, kiválóan véd, de nem akadályoz a mozgásban. Mivel az ilyen típusú dzsekit döntően az év kevesebb napfényt látó felében használjuk, a Gore különös figyelmet fordított a biztonság fokozására. A tesztpéldány a tucatnyi elérhető színkombináció közül a legmagasabb szintű láthatóságot biztosítja, kiegészítve számos fényvisszaverő elemmel, mind hátul, mind az ujjakon. A kontrasztos, harsány színű viselet szabályosan vonzza a tekintetet, fényszóróval megvilágítva a szó szoros értelmében ragyogunk – és nemcsak sötétben, hanem még a borongós nappali fényben is!

Praktikus, a funkcionalitást is fokozó megoldás a lecsatolható ujj, illetve a dzsekin elhelyezett szellőzőnyílás: körképünkben mindkettőre bőven van példa!

Praktikus, a funkcionalitást is fokozó megoldás a lecsatolható ujj, illetve a dzsekin elhelyezett szellőzőnyílás: körképünkben mindkettőre bőven van példa!

A többféle csúcstechnikát képező alapanyag alkalmazása fenomenálisan jó kerékpáros viseletet eredményez. A Gore ezt a modellt a márka fennállásának 30. évfordulójára tervezte, beleadott „apait-anyait”, így alig meglepő a Phantom 2.0 egyöntetű sikere. Viszont még egy ilyen sokrétű dzseki sem tudhat mindent. Például a Windstopper® membránnal nem rendelkező elasztikus panelek nem teljesen vízzárók, így a nagyobb esőben a nedvesség egy idő után beszivárog. Szerencsére a „softshell” így is megfelelő szigetelést biztosít, de aki teljes vízhatlanságot igényel, válassza a Gore-Tex GT vagy GT Active Shell membránnal készült Gore dzsekiket. A másik észrevételünk, hogy bár az ujj könnyedén lecipzározható, de a „visszaszerelés” – amire menet közben ritkábban van szükség – már kissé nehézkesebb. Ezen felül szívesen látnánk egy cipzáros zsebet is a Phantom-on. Egyébként álmaink kerékpáros dzsekije, nagyon megszerettük!

gore_phantom_7Jellemzők:

  • széleskörű használatot biztosító szélálló, egyben „lélegző” dzseki
  • Gore Windstopper® membrán
  • magas szintű szélállóság
  • csapadék elleni védelem
  • lehetővé teszi a testpára távozását
  • többféle alapanyagot alkalmazó konstrukció
  • rugalmas, testhezálló többpaneles szabás az optimális mozgásszabadság érdekében
  • lecsatolható hosszú ujjak
  • alatta testhezálló rövid ujjak
  • rejtett/szigetelt varrások
  • minőségi, szél- és nedvességzáró zárt cipzár
  • derékrészen, illetve a mandzsettán kopásálló elasztikus záródás
  • szögben elfordított, könnyen kezelhető, méretes hátsó zsebek (a lecsatolt ujjak is beleférnek!)
  • ergonomikus gallérmegoldás
  • fényvisszaverő nyomatok a karon és a háton
  • többféle színben kapható

Ajánlott fogyasztói ár: 53 990 Ft.

Forgalmazó: Progress Cycle a.s

Bővebb információ a gyártó honlapján és a hazai elérhetőségen. Videobemutató a dzsekiről itt látható:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo