fbpx

Giro di Lombardia: Valverde nélkül rögtön jobb Purito

Ismét volt kinek visszavágni: Purito tavaly a Vuelta elvesztése után aratott ikonikus győzelmet Alberto Contadorral szemben a lombard körön, idén Valverdével volt elszámolnivalója…

Szokásos módon a nagynevű távozók versenye volt az idei Lombardiai körverseny is. Az év utolsó klasszikusán fejezte be pályafutását többek között Zabriskie, Pinotti, és természetesen az Euskaltelt is utoljára láthattuk európai versenyen.

Maga a küzdelem ezúttal nem a szökevényekről szólt: kisebb-nagyobb csoportok persze kialakultak, de mind tiszavirág életűnek bizonyult. Az egyetlen igazán veszélyes próbálkozás Thomas Voeckler nevéhez fűződik, aki vezetett 3 perccel is, végül azonban a Verganón elfogyott minden ereje, jöhetett a végső tűzijáték az esélyesekkel (akik között már nem volt ott a verseny első harmadában bukó Nibali; Sagan és Andy Schleck korábban feladták; Contador és Rui Costa pedig erővel nem bírta).

A csendet először Thibaut Pinot unta meg, majd Pozzovivo vette át a kezdeményezést, akit kitartóan üldözött Basso, de végül megrogyott. Mire rendeződtek a sorok, indult Joaquim Rodriguez, akinek a támadását senkinek nem akaródzott átvenni.

Valverde egy darabig Majkával és Pozzovivoval együtt próbálkozott, majd miután rájött, hogy nem fogják felhúzni őt Puritora, megpróbálta egyedül, de ez már későnek bizonyult. Rodrigueznek még az ünneplésre is maradt ideje, másodszor lett zsinórban Lombardia királya és (valószínűleg) a World Tour győztese is. A harmadik helyezett Rafal Majka (Saxo-Tinkoff) lett.

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

Végeredmény:

1 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha 6:10:18
2 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:00:17
3 Rafal Majka (Pol) Team Saxo-Tinkoff 0:00:23
4 Daniel Martin (Irl) Garmin-Sharp 0:00:45
5 Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team
6 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha 0:00:55
7 Pieter Serry (Bel) Omega Pharma-Quick Step
8 Franco Pellizotti (Ita) Androni Giocattoli
9 Ivan Santaromita (Ita) BMC Racing Team
10 Robert Gesink (Ned) Belkin Pro Cycling Team

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo