fbpx

Gepida Sirmium MTB kerékpárok

A külföldön is méltán népszerű magyar e-bike specialista MTB-kerékpárokkal alapozta meg hírnevét, a hazai montisok örömére ezt a kerékpártípust továbbra is fejleszti, korszerűsíti, a széles Gepida kerékpárkínálatban jelen van. A Gepida a 650B kerékméretre a konkurensekkel egy időben adott választ: a bemutatóban szereplő Sirmium 650B, kedvező árfekvésben kínál meglepően gazdag felszereltséget, kiegészítve a 29″-os kerékmérettel rendelkező korábbi Sirmium modellt.
30170050BSirmium650BA 650B a köztes MTB kerékméret, a felni átmérője 4,5%-kal nagyobb, mint egy hagyományos 26”-os kerék esetében, viszont 6,5%-kal kisebb, mint a 29 colos. Egyesíti a két kerékméret előnyeit: jól gyorsítható, emellett a hagyományosnál nagyobb kerék jobban tartja a lendületet, könnyebben gördül át a köveken, gyökereken. A 27,5”-es kerekek optimális megoldást kínálnak mindenféle terepre, MTB-felhasználásra, -szokásra.

2017-ben kétféle színváltozatban kapható

2017-ben kétféle színváltozatban kapható

A Sirmium 650B megbízható, tartós kerékpár, szerencsére a magyar pénztárcához mért árszinten. A váz esztétikus megjelenésű 6061 alumínium ötvözet modern 650B kerékméretre optimalizált geometriával, így az irányítással sem lesz gond. A 150 ezer forint alatti ár ellenére kiváló Avid mechanikus tárcsafékekkel szerelt, Shimano Alivio hátsó váltó, állítható keménységű és blokkolható első villa teszi teljessé a „csomagot”. A 8-fokozatú hátsó váltórendszer a HG lánckerekeknek köszönhetően pontos és gyors, és a hasonló árszintű 9-fokozatos rendszerekhez képest mindenképpen megbízhatóbb: évek múlva is úgy teljesít, mint újkorában, kevesebb karbantartást igényel, mint a több fokozatszámmal rendelkező váltórendszerek.

29er kerékméretben továbbra is elérhető lesz a Sirmium

29er kerékméretben továbbra is elérhető lesz a Sirmium

A kiegészítők ugyancsak igényes darabok, az enyhén emelős kormány formája jól eltalált. A Schwalbe Rapid Rob köpeny pedig a Sirmiumnál lényegesen drágább bicajokon sem lógna ki a sorból. Érdemes még kiemelni a kétféle vázfényezést, mindkettő diszkrét, ízléses megjelenést biztosít, ráadásul a Gepida vizes bázisú eljárást alkalmaz.

Érdemes még megemlíteni, hogy a Gepida eme népszerű modellje E-MTB, azaz elektromos rásegítést kínáló pedelec változatban is kapható. Ugyancsak két kerékméret áll rendelkezésre: a Sirmium 1000 650B és 29 Performance MTB E-bike BOSCH PERFORMANCE motort, négy vázméretet, minőségi felszereltséget, illetve rendkívül versenyképes árat kínál. A Gepida Sirmium 2017-ben valódi MTB-négyesfogat, két kerékmérettel, elektromos rásegítés E-bike és hagyományos montiként egyaránt elérhető.

Bosch meghajtású Sirmium E-bike is kapható a hazai pedelec-specialistától!

Bosch meghajtású Sirmium E-bike is kapható a hazai pedelec-specialistától!

Jellemzők

  • 17; 19; 21” vázméret, 6061 alumíniumötvözetből
  • ZOOM Forgo HL villa
  • Shimano Alivio 8-fokozatú váltás
  • Shimano FC-M171 hajtókar
  • Shimano mechanikus tárcsafékszett
  • Schwalbe Rapid Bob 27.5×2.25” köpeny
  • Gepida márkájú kiegészítők
  • 13,6 kg tömeg
  • fekete vagy matt kék vázfényezés, a 29″-os kerékméret esetében idén kizárólag fekete szín áll rendelkezésre.

Javasolt fogyasztói árak

  • Sirmium 650b és 29: 149.900 Ft.
  • Sirmium 1000 650B és 29 Performance: 689900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján, az e-bike változat pedig itt látható.

BJP6428

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo