fbpx

Gepida kerékpáros hátizsák

A Gepida kerékpáros felhasználásra tervezett hátizsák számos praktikus funkcióval és megoldással biztosítja a szükséges kellékek, csomagok szállítását – legyen szó mindennapos kerékpáros közlekedésről, munkába járásról vagy éppen a hétvégi kirándulásról. A nem kerékpár-specifikus hátizsákokhoz képest viselése kényelmesebb, jobban szellőzik, a pakolás „célirányosabb”, ráadásul még ivózsákot is fogad. Használatával a bicajozás élménye mindenképpen kellemesebb.

Vastag, masszív anyagból készült zsák számos hasznos funkcióval...

Vastag, masszív anyagból készült zsák számos hasznos funkcióval…

A kiváló elektromos hajtású és hagyományos kerékpárokról ismert és hazai márka széles bicajos kiegészítő-választékában a Gepida hátizsákot is kínál, amely hű társunk lehet a mindennapokban, illetve hétvégi kerékpáros kalandjaink során. A Gepida a kerékpáros kiegészítők és a ruházat terén is lelkiismeretes tervezőmunkát végez. A termékkörképünkbe érkezett modell esetében a „gepidaság” nem merül ki a nagyobb és kisebb méretű logók szerepeltetésével: tényleg egy átgondolt hátizsákot ismerhettünk meg az egyébként csak kódszámmal azonosítható (GE030604-02) hátizsák esetében. Bár nevet a keresztségben nem kapott, személyisége bőven van, tetszetős darab, praktikus szolgáltatásai és meglepő kényelme elvitathatatlan.

Anatómiailag kialakított szellőző hát

Anatómiailag kialakított szellőző hát

A kerékpáros használat során kívánatos tulajdonságok közül a Gepida „háti” a legfontosabbakkal mind rendelkezik. A technikai jellemzők listája bármely táskaspecialista márka dicsőségévé válna. Ráadásul mindez annak tükrében, hogy vételára a konkurenciát tekintve alacsonynak mondható! A vízhatlanított 600D poliészter alapanyag majdhogynem esőállóvá avatja a Gepida zsákot, mindazonáltal a tervezők „tuti biztosra” mentek, és aljából egy esővédő huzat is „elővarázsolható”. Egyébként a láthatósági sárga borítás egyben biztonságunkat is szolgálja – esőben a látási viszonyok nem a legoptimálisabbak!

Számos belső zseb és rekesz

Számos belső zseb és rekesz

Az anatómiailag kialakított nedvességelvezető felületű, légcsatornákkal ellátott hátrész az egész napos viseletet is kellemessé teszi. A vállpánt megfelelően széles, ugyancsak nedvességelvezető hálós szerkezetű, a legterheltebb részen – a csuklyás izom felett – rendkívül jól tart. A hálós derékpánt is hatékonyan szellőzik, felveszi a derék formáját, szélessége pedig jól oszlatja el a terhelést. A kerékpáron elfoglalt testhelyzet mellett kellemes légáramlat hűti a hátat, még jól megpakolva sem éreztünk kellemetlen nyomáspontot. Ebben segít az állítható magasságú mellheveder is, ezáltal a megfelelő helyzetben stabilizálja a zsákot a felsőtesten, a vállpántokat összefogva oldalirányú mozgást, csúszkálást nem enged. Egyetlen kifogásolható tulajdonság, hogy az egyébként nem éppen hosszú formájú Gepida zsák egy kicsit alacsonyabban „ül” a háton, mint a legtöbb modell, rövid felsőtesten – például hölgyek hátán – a pozíció esetleg túlságosan is lent lesz.

[divider scroll_text=””]
A kerékpározás élményét elősegítő praktikus szolgáltatásokkal sem fukarkodtak a Gepida tervezők. A rendszerezés és a pakolás elősegítésére a főrekeszben egy cipzárral ellátott hálós zsebet találunk, a hát felőli oldalon elhelyezett rekeszbe pedig az opcionális ivózsák kerülhet. Mögötte van a három hátmerevítő borda, ebből a lapocka felettiek integráltak, a gerincvonalában lévő kiszerelhető. Nélküle a táska akár össze is hajtható. A tartályt tépőzáras fülekkel rögzíthetjük, a cső számára a kivezető nyílást pedig a zsák tetején találjuk. Innen a vállpánton lévő hurkon keresztül a folyadékcső praktikusan elvezethető. A pántok külső felén emellett mobiltelefon-tok és egy apró értéktartó zseb is helyet kapott.

Integrált „láthatósági” esővédő huzat

Integrált „láthatósági” esővédő huzat

A főrekeszen kívül két elülső különálló rekesz is rendelkezésünkre áll. A felső rekesz fedele lehatható, mérete hozzávetőleg egy tenyérnyi, benne egy tépőzáras zsebet, és tartófüleket találunk. Az alsó plusz tároló kb. kétszer nagyobb, három hálós rekeszt kapott. Ha összeszámoljuk, nem kevés különböző kialakítású tárolóalkalmatosság biztosítja az apróságok, pénz, igazolvány, kulcs, telefon, illetve egyéb felszerelések, például szerszám, pumpa, stb. logikus elrendezését. Mindez három különálló rekeszben áll rendelkezésre, így mondjuk a levetett, nem éppen rózsaillatú ruhát nem kell az ebéddel „összeereszteni”.

A hátizsák külseje még az említetteken felül is nyújt bicajos szolgáltatásokat. Ilyen az elasztikus háló, amely sisaktartóként funkcionálhat, de egy további csomag szállításában is segítségünkre lehet. Az alsó rekeszen pedig fényvisszaverő elemeket találunk, kiegészítve egy lámpatartó füllel, amely sokat tehet biztonságunk fokozása érdekében. A zsák további két hálós oldalzsebet kapott, amelybe a kulacs, az energiaszeletek vagy az út során szükséges egyéb kellékek kerülhetnek. A két oldalhevederrel pedig a táska méretét szabhatjuk a tartalomhoz, így megakadályozva a belső „mozgolódást”. Végezetül – mint már említettük – a táska aljában bújik meg az esővédő huzat, természetesen egy cipzáras zseb mögött védetten.

Három különálló rekesz

Három különálló rekesz

A cipzárak különben hosszú húzófület kaptak, kezelésük jó, járásuk újonnan kissé akadozó, reméljük idővel bejáratódnak. Ezzel elérkeztünk a táska kidolgozásához, amely – bár nem a legmagasabb szintű a körképben bemutatott hátizsákok mezőnyében – megfelelőnek mondható. A varrások lehetnének szebbek és pontosabbak, viszont az alapanyag erős, víztaszító, tehát aggodalomra nincs ok. A szokásosnál kissé vastagabb „Cordura-jellegű” 600D szövet garanciát jelent a tartósságra.

Egyáltalán nem járunk rosszul, ha a Gepida hátizsákot választjuk a napi közlekedéshez és a hétvégi kirándulásokhoz. A márka bicajait hajtók mellett mások figyelmébe is nyugodtan ajánlható ez a népszerű táskamodell: kényelmes, praktikus, számos igen hasznos szolgáltatást nyújt, várhatóan tartós, ára kedvező, és nem utolsósorban hazai márkafelirattal rendelkezik!

Praktikus húzófül a cipzárakon, amelyek sajnos kissé nehezen "járnak"...

Praktikus húzófül a cipzárakon, amelyek sajnos kissé nehezen “járnak”…

gepida_hatizsak_2A szakértő véleménye:
Vastag, masszív anyagból készült zsák számos hasznos funkcióval. Átgondolt koncepció, valódi kerékpáros felhasználásra optimalizált háti, sisaktartó, esővédő, hálós telefonzseb a derékpánton és villogófül mind szerepel a kínálatban. A sisaktartónak szánt gumipántokkal más is rögzíthető, kipróbáltam pulóverrel, „műkszik”. Talán még az útszélen heverő elütött róka is hazavihető lenne, a zsák masszív anyaga kibírná… Ha már itt tartunk, a vastag anyagnak köszönhetően a Gepida háti valószínűleg önmagában is vízálló lenne, amit megerősít a cipzárakat takaró szegélyezés. Mindazonáltal van hozzá esővédő huzat, ami nem jön rosszul a táska tisztán tartása vagy a láthatóság biztosítása céljából. A szegélyektől viszont a cipzárak nehezen nyithatók – sajnos csak a legjobb és legdrágább cipzárak tudják egyszerre a vízhatlanságot és a finom működést: lásd Endura! Nekem sajnos nem jött be a vállpánt felső része sem, a zsák így „eláll” a hátamtól. Lehet, hogy pontosan ez cél, elősegíteni a szellőzést, beterelni a levegőt a hátoldalra, de nekem nem bizonyult kényelmesnek. A Gepida tehát egy kedvező árú általános zsák, némi kompromisszummal.

Jellemzők:

  • kedvező áron kapható multifunkciós kerékpáros hátizsák
  • vízlepergető 600D poliészter alapanyag
  • anatómiailag kialakított szellőző hát
  • állítható magasságú mellheveder
  • ivótartállyal kompatibilis
  • hálós derékpánt
  • három különálló rekesz
  • számos belső zseb és rekesz
  • gumirögzítő pánt bukósisakhoz
  • integrált mobiltelefontartó
  • hálós oldalzsebek a kulacsnak, tápláléknak, apróságnak
  • villogó számára akasztó fül
  • fényvisszaverő elemek
  • integrált „láthatósági” esővédő huzat
  • 770 g

Ajánlott fogyasztói ár: 14 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo