fbpx

Gemenc Nagydíj: végre sok magyar UCI-pont magyar Europe Tour-versenyről

Az utóbbi időben sajnos kevés UCI-ranglista-pontot tartottak itthon a hazai rendezésű UCI Europe Tour viadalokon a magyar versenyzők, ma a 43. Alisca Bau Gemenc Nagydíjon végre megtört a jég!

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A Tour de Hongrie-hoz hasonlóan UCI 2.2 kategóriás viadalon a magyar válogatott (Kusztor Péter és Pelikán János – klubjuk: Amplatz-BMC) és a Mugen Race Team Veloki (Filutás Viktor) bringásai több mint 50 UCI pontot szereztek, utoljára ilyenre az azóta megszűnt Central European Tour-on volt példa. Lássuk mi történt a 2. szakaszon:

Május 27-én, 105 km-es sík szakasszal zárult a 2017-es Gemenc Nagydíj, a mezőny a Szekszárd – Őcsény – Decs – Sárpilis – Várdomb – Szekszárd körpályán teljesített három kört. Várható volt, hogy a sárga trikós Tagliani csapata kézben tartja majd az eseményeket, de a magyar válogatott tagjai megpróbálták megfordítani az összetettet.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Az első körben szökésbe került Kusztor és Pelikán is, de ezeket az elmenéseket nem engedte el a mezőny. Az első részhajrát elvitte a sárga trikós, majd a második körben kialakult egy két fős szökés, benne Pelikán Jánossal és az osztrák Kopfauffal (WSA Greenliffe). Előnyük a kör végére másfél percre nőtt, így a magyar versenyző virtuálisan át is vette a sárga trikót, hiszen a napot csak 41 mp hátrányban kezdte összetettben,

A Delio Gallina viszont nem kegyelmezett, az utolsó 10 km-en nagyon begomboltak és 3 km-re a céltól megfogták a két szökevényt és az előző két szakaszhoz hasonlóan megint nekik jutott a napi elsőség Alessio Brugna révén. A szakasz legjobb magyar eredménye ezúttal Rózsa Balázs (Magyar válogatott) nevéhez fűződik, aki ötödik lett a mezőnyhajrán.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Az összetettben Tagliani megőrizte első helyét, sőt, a sárga trikó mellett a zöld trikót is hazavihette. Számunkra jó hír, hogy Kusztor második lett a végelszámolásnál és rajta kívül Pelikán és Filutás is a legjobb 10-ben maradtak, előbbi a hatodik, utóbbi a hetedik helyen. Kusztor az összetettben legjobb magyar versenyzőnek járó Arató Vilmos-emlékdíjat is hazavihette. A hegyi trikót Marco Friedrich (WSA-Greenlife), a legjobb 25 év alatti versenyzőnek járó fehér trikót Jodok Salzmann (WSA-Greenlife) szerezte meg.

A hosszú évek óta most először UCI-kategóriás versenyként szereplő Gemenc Nagydíj a magyar nemzetnek több, mint 50 Europe-Tour ranglista pontot is hozott, mely nagy előrelépést jelent a világbajnoki kvalifikációért folytatott harcban.

A 2. szakasz eredménylistája: ALISCABAU 43. GEMENC NAGYDÍJ – Day 3 – Etap 2 – Results

Összetett eredménylista: ALISCABAU 43. GEMENC NAGYDÍJ – Day 3 – Etap 2 – General

Csapatverseny eredménye: ALISCABAU 43. GEMENC NAGYDÍJ – Day 3 – Etap 2 – Teams

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo