fbpx

Forma-1-es technológia a kerékpársportban – A Pirelli külsők elérhetőek hazánkban

A motorsportban nagy hagyománnyal rendelkező olasz gumigyártó tavaly úgy döntött, hogy a tudását a kerékpársportban is kamatoztatni szeretné, ezért 3 országúti külsőgumival megjelent a piacon, melyek idéntől Magyarországon is elérhetőek.

2017-ben az Eurobike-on furcsán néztem, hogy mit keres egy forma-1-es versenyautó az egyik standon, hiszen ez egy kerékpárkiállítás, aztán persze gyorsan összekapcsoltam a Pirelli nevét az autó-, motorsporttal. Az olasz gyártó az évek alatt rengeteg tapasztalatot szerzett a különböző gumikeverékek terén, melyik milyen körülmény között hogyan tapad, milyen gyorsak kopik, stb. A kerékpáriparba is szeretné átültetni a tudását, megismertetni a bringásokkal, hogy a Pirelli gumik mire is képesek, ezért egyelőre 3 felsőkategóriás külsőt kínál országútisoknak, de fejlesztés alatt vannak terepre szánt modellek is.

 

A P Zero Velo, a P Zero Velo TT és a P Zero Velo S három különböző felhasználásra készült gumi. A sima P Zero Velo egy gyors, könnyű (210g 700x25c méretben!), általános célú versenyzésre is alkalmas külső, a TT változatot, mint a neve is mutatja időfutamokra fejlesztették (165g!), míg az S rossz időjárási körülmények közt, esőben nyújt kitűnő tapadást. Mindhárom modell magas, 127 tpi szövetsűrűséggel készül és az alacsony gördülési ellenállás, jó tapadás, tartósság hármasáért pedig a SmartNET Silica technológia felel, melyet az autósportban már szinte a végletekig tökéletesítettek.

2018-tól Magyarországon is elérhetőek ezek a gumik a Patai Szabó Kft. forgalmazásában.

A Pirelli gumikat az alábbi üzletekben keresheted:

Bath-Ker Kft
Bike Art Center
Carbike
Ecobike
Horizont Point Kft.
Maraton Bt.
Mixel Kft.
Németh kerékpár
Rob4Bike
Magic Bike
Szökevény Bringa
Tutto Bici

További információ a gyártó honlapján.

Hamarosan tesztet is olvashattok a P Zero Velo-ról!

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo