fbpx

Focus Bikes – Limit Change Point MTB XCO Országos Bajnokság – Július 22. Sopron

Magyarország legjobb hegyikerékpárosai küzdenek a bajnoki címért július 22-én Sopronban. A rendkívül látványos sziklakertekkel és ugratókkal tűzdelt erdei pályán több kategóriában mérik össze tudásukat a versenyzők.

2018. Július 22-én ismét visszatér az XCO Országos Bajnokság Sopronba, ahol izgalmas pályán mérik össze erejüket hazánk legjobb XC montisai a legkisebbektől a felnőtt korosztályokig.
A Tolvaj-árokban rendezett XC versenyek mindig is látványosak voltak, hiszen a pálya bizonyos részeit a DH pálya adja, ugratókkal és technikás sziklakertekkel, melyeket nem csak a versenyzők élvezhetnek, hanem a szurkolóként is nem mindennapi élményben lehet részünk. Ezenfelül a kemény, meredek emelkedőkön is komoly küzdelem lesz, várhatóan a verseny ezeken fog eldőlni, kivéve ha valaki a lejtőkön hibázik. Mindenesetre szurkolóként is érdemes kilátogatni az OB-ra, megéri.

Az elit nőknél, az olimpikon, Benkó Barbinak valószínűleg könnyű dolga lesz, kevés kihívója akad idehaza (persze egy technikai probléma beleszólhat a verseny kimenetélbe), az elit férfiaknál pedig a többszörös olimpiai résztvevő, Parti András az egyik favorit, de őt sokan szeretnék megszorítani, várhatóan izgalmas versenyt láthatunk a férfi mezőnyben. Természetesen az utánpótlásról sem szabad megfeledkezni, talán még a felnőtteknél is nagyobb küzdelmeket láthatunk náluk.

21-én, szombaton a hivatalos pályabejárás keretén belül ismerkedhetnek a nyomvonallal a versenyzők, vasárnap pedig 10 órakor az U9-esek futamával kezdődik az éles verseny. Az utánpótlás futamok után, 14.15-kor az elit férfiak és nők rajtolnak és 16.30-kor az eredményhirdetéssel zárul az Országos Bajnokság.

Versenykiírás és további információk a rendező honlapján és a facebookon-eseményen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo