fbpx

Flatland OB beszámoló

Idén a Kőbányai Sportligetben rendezték a IX. KTGM Jam és Országos BMX Flatland Bajnokságot. Az esemény már jól ismert a hazai és külföldi bringások körében, hiszen ahogyan a neve is mutatja, immáron 9. alkalommal szervezték Kőbányán.

Minden évben szeptember első heteiben összegyűlnek a flatlandesek, hogy egy kötetlen napon közösen gyakoroljanak és motiválják egymást, lezárva ezzel a nyári versenyszezont. A Magyar Freestyle BMX Egyesület megkeresésére, úgy döntöttünk, hogy idén kipróbálunk egy új formációt és verseny keretet adunk a már megszokott éves találkozónak.  Ami szintén rendhagyó, hogy idén először ez a rendezvény szolgált az Országos Bajnokság helyszínéül.

A versengés ellenére sem változott az a tény, hogy idén is a leglátogatottabb flatlandes esemény lett ez a verseny. Az ország minden tájáról érkeztek bringások, Szegedről, Kaposvárról, de volt olyan versenyzőnk is, aki emiatt utazott haza Londonból.

Az egyre csökkenő flatlandes közösség ellenére, idén is 25-30 versenyzőnk volt, három kategóriában: Junior (14 év alatt), Amatőr és Profi. Külön öröm volt látni, a fiatal 14 év alatti tehetségeket is, hiszen ők jelentik a szakág utánpótlását. Ők végül 2 perces futamidő alatt mutatták meg a legjobb trükkjeiket. Az amatőr és profi kategóriákban is óriási versengést láthattunk, mindenki a legjobb formáját hozta, a kissé szeles idő ellenére is. Amatőrben 2.5 perc, míg profiban végül 3 perc alatt kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

Az összes fotó itt: Flickr – KTGM Jam 2018 és Országos Bajnokság

Nagy tapasztalatuk ellenére is nehéz dolga volt a három tagú zsűrinek, hiszen rendkívül színvonalas és kreatív trükköket kellett bírálni és nagyon eltérő bringázási stílusokat összemérni. Az eredményhirdetés már szürkületben zajlott. A dobogós junior és amatőr versenyzők értékes tárgynyereményekkel, míg a profi kategória győztesei pénzdíjjal távoztak.

Külön öröm volt látni, hogy a versengés ellenére az esemény továbbra is megtartotta a családias jellegét, ahol a bringások egymást motiválva gyakoroltak és a versenytől való feszengés a háttérben maradt.

(Forrás: Bringasport.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo