fbpx

Fetter fantasztikus teljesítménnyel adta meg az alaphangot az egyéni számokhoz az MTB Eb-n!

A junior fiúk között induló Fetter Erik hatalmasat küzdött a Darfo Boario Terme-ben (Olaszország) július 27. és 30. között zajló Mountain Bike XCO és XCE Európa-bajnokságon…

Az első éves junior, 17 éves Erik rossz rajtpozícióból indulva nyilván hendikeppel indult, de a nehéz technikai elemekkel is tarkított XCO pályán végig folyamatosan jött föl az 5 körös, szűk egyórás versenyen. Végül csak 3:23 percet kapott a győztes spanyol Jofre Cullell Estape-től, aki amúgy iskolázta a mezőnyt, 1:11 perccel verve a svjci Alexandre Balmer-t.

Erik végül a 13. helyre jött fel a 80 fős mezőnyben, ugyanebben a futamban Kádi Tamás a 33. lett 6:52 perc hátránnyal. A junior lányok között Buzsáki Virág  8:21 perc hátránnyal a tizennyolcadik lett, Bukovácz Kata sajnos nagyot bukott – mentőknek kellett a segítségére sietni – így nem ért célba. Szerencsére súlyos sérüléséről nem tudunk azóta.

Ma kerül sor a további egyéni XCO számokra, ahol az U23-as férfiak között Dina Márton, Dina Dániel, Palumby Zsombor és Valter Attila indul, az elit nők között Benkó Barbara küzd majd, az elit férfiak között pedig Parti András versenyez..

Eredmények:

uec_mtb_european_championship_2017_-_xco_men_junior_ranking

uec_mtb_european_championship_2017_-_xco_women_junior_ranking

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo