fbpx

Félsziget Kupa, Tihany – Téli körülmények között kezdődött el a hazai országúti versenyszezon

A sok-sok téli edzés után az országútisok többsége minden márciusban tűkön ülve várja a Félsziget Kupát, amivel hivatalosan is elkezdődik az adott év országúti versenyszezonja. Ez idén sem volt másképp, először Tihanyban mérhették fel erejüket a vékony gumikon száguldozók. Bár az időjárás kicsit megviccelt mindenkit, téli évszakra emlékeztető idő fogadta a versenyzőket.

Az óraátállítás miatti korábbi rajt és az időjárás előrejelzés tévedése miatt az első pár rajtban indulóknak erősen az arcukra fagyott mosoly, éppen csak nulla fok fölé emelkedett a levegő hőmérséklete, ennek ellenére többeket lehetett látni vékony öltözetben rajthoz állni.

A legelső indulók az U13-as fiúk és az U15-ös lányok voltak, nekik mindössze két kiskört (8 km) kellett megtenni a Tihanyi-félszigeten. A fiúknál Pakot András Gusztáv (KTC) nyert 20 másodperces előnnyel Hancz Tamás (Szenyor SzKSE) és a 3. helyezett Lernyei Samu (Hungaro Fondo) előtt. A lányoknál papírforma győzelem született, a tavaly is már remeklő Fischer Fanni könnyedén nyerte a futamát, míg a 2. helyet Fedor Maja, a 3.-at pedig Kőszegi Bianka (KSI) szerezte meg.

A következő rajtolók már a felnőttekhez hasonlóan a teljes körön (12 km) versenyeztek. Az U15-ös fiúkra és WU17-es lányokra egyaránt két kör várt, de a szervezők egy perces különbséggel külön indították ezt a két kategóriát, hogy ne zavarják egymást verseny közben. A fiúknál a Győri Atlétikai Club kiválósága, Magyar Gergő, mutatott be egy komoly szökést, melynek eredményeképpen közel két és fél perc előnnyel megnyerte a korosztályát. A második helyen Fischer Márk (Hungaro Fondo) ért célba, a harmadik helyet pedig Bán Benedek (Szekszárdi SZKE) szerezte meg. Az U17-es lányoknál hárman értek együtt az utolsó 500 méterre, közülük Kovács Judit (KONTENT-DKSI) indította támadását a legjobb időben és nyerte meg a futamát, a 2. helyért pedig Neubauer Eliza (SZINGO-Fehérvár) és Bali Sára (Salgótarjáni HKE) vívott óriási küzdelmet, melyet végül centikkel a fehérvári versenyző nyert meg.

A 3. rajtban a Master és Senior1 férfiak, az U17-es fiúk és WU19-WElit-WMaster kategóriák voltak érintettek, melyek közül a Master férfiak rajtoltak el egy perc előnnyel. Náluk a második körben kialakult a győztes ötfős elmenés, melyet végül a sprintjeiről híres Specziár Viktor (Kőbányai Torna Club SE) nyert meg Rákóczi Viktor (SZINGO-Fehérvár) és Antal Attila (MERIDA CST Road Team) előtt. Az U17-es fiúk versenye már komolyabb csatát hozott, a cél előtti emelkedőn döntötték el a helyezéseket, a KSI tehetséges versenyzője, Mészáros Bence, győzte le a két KONTENT DKSI-st, Sánta Ármint és Szíjártó Zétényt.

A felnőtt nőknél is a befutóra maradt a végső sorrend eldöntése, melyet magabiztosan Szabó Zsófia (DeGaVi Tipográfia Ladies) nyert meg, a 2. helyen Bajorfi Tímea (GYAC), a 3.-on pedig Arany Gitta (KONTENT-DKSI) ért célba. WU19-ben Honos Csenge (KSI) mutatta meg, hogy ezen a versenyen ő a legjobb ifjúsági versenyzőnő, a 2. helyért vívott csatát Kovács Petra (KONTENT-DKSI) nyerte meg Hideg Nóra (SZINGO-Fehérvár) előtt. A 40 fölötti hölgyeknél pedig még mindig nem volt kérdés, hogy Benczés Kriszta (Dr. Bátorfi-Agria Ktk) a legjobb idehaza.

A legnagyobb létszámú futam a végére maradt, ahol az Elit1, Elit2 és az U19-es férfiak küzdöttek meg egymással a 110 km-es távon. A versenyen szinte végig az Epronex – Bike Hungary hazai sora dominált, melynek eredményeként versenyzőjük, Sasvári Dániel, megcsinálta a győztes szökést. A többi helyezést a befutó előtti rövid emelkedőn döntötték el. Elit1-ben a 2. helyet Gérnyi Balázs (Superior MTB Team), a 3.-at pedig Tomka János (Dr. Bátorfi-Agria Ktk) szerezte meg, míg Elit2-ben Rónaszéki Balázs, Mészáros Zoltán (Bakony Bike K.E.) és Hatyár Dániel volt a sorrend. Az U19-es fiúkat is rendesen szelektálta a hosszú hideg verseny, melyet végül Mészáros Ábel (KONTENT-DKSI) nyert meg Tomka Boáz (Dr. Bátorfi-Agria Ktk) és Schneider Sebestyén (Szekszárdi SZKE) előtt.

Részletes eredmények: http://lresults.balaton-team.com/event/felsziget18

Képek az eredményhirdetésről:

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo