fbpx

Fejre állt a világ az ausztrál OB-n?

A tegnapi junior női futam után az eliteknél is nem várt esemény történt az ausztrál nemzeti bajnokságon, egy 18 éves versenyző győzte le a profikkal teletűzdelt mezőnyt.

Az U23/elit nők versenyének eredménye okozta a legnagyobb meglepetést az ausztrál nemzeti bajnokságon ugyanis a világsztárok helyett egy olyan versenyzőnő állhatott fel a dobogó tetejére, akire senki sem számított. Sarah Gigante még csak októberben töltötte be a 18. életévét, tehát elsőéves U23-asként állt oda az országos bajnokság rajtjához. Bár U19-ben tavaly megnyerte a kritérium, időfutam és mezőny országos bajnokságokat is messze nem számított esélyesnek, hiszen olyan nagy nevek vettek részt a nemzeti trikóért rendezett viadalon, mint Amanda Spratt, aki a 2018-as VB ezüstérmese, és Mitchelton-Scott-os csapattársai Sarah Roy, Gracie Elvin, Lucy Kenedy és Grace Brown, mindenki tőlük várta a győzelmet, ami végül elmaradt, egy fiatal titán leiskolázta őket.

Fotó: Cycling Australia

Sarah Gigante a rajttól követően aktívan versenyzett és az utolsó előtti körbe érve Sarah Roy-jal és Shara Gillow-val került szökésbe, akiktől az ügyes kerékpárkezelési tudásának és erejének köszönthetően ellépett az utolsó körre. Közben hátulról a Mitchelton-Scott előre megtervezett taktikájának megfelelően érkezett Amanda Spratt, aki felért csapattársára és Gillow-ra.

Fotó: Cycling Australia

A trió üldözte a fiatal lányt, de képtelenek voltak utolérni, Sarah Gigante 50 másodperccel Amanda Spratt előtt haladt át a célvonalon, harmadikként pedig Sarah Roy ért célba, így a Mitchelton-Scott a dobogó 2. és 3. helyét tudta csak megszerezni.
Valószínűleg sokat fogunk még hallani Sarah Gigante-ról, szép pályafutás állhat előtte.

Fotó: Cycling Australia

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo