fbpx

Érkezik a 200 milliós támogatás a kerékpársportnak – Szavaztak a közgyűlésen a tagegyesületek

Szokatlan időpontban, márciusban, hívták össze az MKSZ közgyűlését, de szükség volt rá, mert különösen fontos témákban kellett a tagegyesületeknek dönteni, ezek közül talán a legfontosabb dolog a 2018-as extra támogatás és annak felhasználásának terve.

A közgyűlésén elején dr. Princzinger Péter MKSZ elnök köszöntése után Révész Máriusz vette át a szót, aki elmondta, hogy a télen már megígért +200 milliós támogatást meg fogja kapni idén a kerékpársport, annak reményében, hogy jövőben nem vagy legalábbis ritkán fordul elő olyan eset, mint ami tavaly megtörtént a tehetséges pályaversenyzőnkkel, Szalontay Sándorral. A hírt Vízer Barnabás főtitkár is megerősítette, ráadásul jövőhét hétfőn, azaz március 26-án, fog sor kerülni a 2018. évi támogatási szerződés aláírására, amivel megoldódnak az MKSZ folyamatos likviditási problémái. Ez azért lényeges, mert előző években gyakran előfordult, hogy a versenyzőknek, kluboknak, versenyszervezőknek előre kellett megfinanszírozni a kiadásaikat, amiket jobb esetben csak az év második felében tudott megtéríteni a szövetség.

Az extra támogatással együtt a költségvetést is újra kellett tervezni, bár ezt valószínűleg mindenki szívesen megtette. Az eddigi évekkel ellentétben más szemlélettel állították össze a költségtervet, 2018-ban minden egyes problémára megpróbálták megkeresni a stratégiailag jó választ és a pénzt arra fordítani, ezzel várhatóan elérve azt, hogy a dolgok pozitív irányba mozduljanak el. A költségeknél a velodrom építés volt az egyik központi téma, az ígéretek szerint hamarosan három új pályán készülhetnek a kerékpárosok, melyek közül az egyik Budapesten, a másik Debrecenben, a harmadik pedig valahol a nyugati régióban lesz.

A törvényi változások miatt az MKSZ alapszabályát is módosítani kellett. Itt a legfőbb változás, hogy innentől mindegy egyes szakágnak szakági tanácsot vagy képviselőt és szövetségi kapitány(oka)t kell választani, mint ahogy már mi is írtuk nemrég, így került az országúti válogatottak élére Dér Zsolt.

A megnövelt éves költségvetés és az új emberek által hozott lendület bizakodásra adnak okot, persze ehhez mindenképpen szükséges, hogy a változás alulról, az egyesületek felől érkezzen, hiszen enélkül mit sem érnek a támogatások és a szövetségi tervek. Májusban az évi rendes közgyűlésen ismét összeülnek majd a tagegyesületek és a szokásos előző évi beszámoló elfogadása mellett folytatják azokat a témákat, amikről most nem tudtak dönteni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo