fbpx

Emanuel Kiserlovski a Close2-Carrera-Gi-Esse új szerzeménye

A héten látott napvilágot a hír, hogy csapatunk a Close2-Carrera-Gi-Esse a szezon hátralevő részére leigazolta a kiváló horvát kerekest Emanuel Kiserlovskit, aki a többségnek onnan lehet ismerős, hogy ő az Astana menőjének Robert Kiserlovskinak a bátyja.

Az éveken át rendre kiváló sorral rendelkező horvát kontinentális csapat a Loborika-Favorit Team év közben váratlanul pénzügyi válságba került, aminek következményeképpen a számos kiváló bringást foglalkoztató csapat nem tud már versenyeken indulni. A Tusnád lépett először és lecsapva Matija Kvasinara máris egy Román Körversenyt nyertek, míg mi a Szebeni Kör előtt csempésztük be sorainkba Emanuelt.

Emanuel Kiserlovski 1984. augusztus 3-án született Casak városkájában. Az idősebbik Kiselrovski fiú kezdetben a Cyclo-Cross szakirányban jeleskedett, majd ötvözve azt az országúttal 2005-ben jelentkezett be a médiába, megnyerve az U23-as nemzeti bajnokság mezőnyversenyét. Egy évre rá a sárosabbik kiadásban lett korosztályos bajnok, majd az időfutamban is megszerezte a piros-fehér kockás nemzeti trikót. 2007-ben kedvenc versenyén a Trofej Uckan brillírozott, majd egy évvel később már a felnőtt kategóriában versenyezve ért el kiemelkedő, ötödik helyezést a nemzeti bajnokság mezőnyversenyén.

2009-ben lett úgymond profi, ekkor csatlakozott a kontinentális Loborika csapatához. Országos Cyclo-Cross bajnok lett, mindemellett ismét remekelt az országúti mezőnyversenyben, a Ljubljana-Zagrab viadalon, illetve a Tour de Vojvodinan is. 2010 egy picit halványabbra sikerült, de tavaly ismét elemében volt, bizonyított és kiváló eredménnyel zárt a HC kategóriás Tour Of Quinghai Lake versenyen, ahol előkelő mezőnyben az összetett 14. helyén végzett. Ráadásul a Central European Tour, Miskolc Nagydíján éppen hogy csak lemaradva a dobogóról lett negyedik.

A 2012-es esztendőnek nagy tervekkel vágott neki a horvát csapat. Jól szerepeltek a Noveo Valcicon, Kiserlovski pályafutása során immáron harmadik alkalommal nyerte meg kedvenc versenyét a Trofej Uckant, de aztán beütött a pénzügyi krach. Az április Banja-Lukát követően egyszerűen eltűntek a pelotonból. Emanuel remek formában csatlakozik hozzánk, hisz az országos bajnokságon, nehéz terepen az ötödik helyen végzett. Érkezése több szempontból is fontos, hisz fiatal, rutintalan csapatunkban egy olyan bástyává válhat, akire méltán nézhetnek fel fiatal kerekeseink. Tapasztalatával sok mindenben segíthet, előrelendítheti csapatunk szekerét. Sok sikert kívánunk és a Szebeni Körversenyen már találkozunk is vele.

Mihály Norbert
Close2-Carrera-Gi-Esse

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo