fbpx

Elrajtolt a 4 Islands MTB verseny, helycserés támadással…

Nemrég úgy harangoztuk be a négynapos, négy horvátországi szigetet átívelő mountain bike versenyt, a 4 Islands Race-t, hogy magyar női párosnak is szurkolhatunk a bikemag.hu támogatásával…

Suzi

Suzi Hilbert

Nos, a forgatókönyv kicsit átíródott, de izgalmakban nem lesz hiány, szurkolhatunk is egy bikemagos duónak, csak éppen – az időközben nem mellékesen mountain bike szakágvezetővé avanzsált – Dr. Cseh Veronikát a Mesterbike 575 Team népszerű maraton-menője, Blazsó Márton helyettesíti. A román NoMad Merida CST csapat női versenyzőjével Suzanne Hilbert-tel vegyespárost alkotnak majd. Az első etapról – ami Krk szigetén zajlott és 65 kilométert kellett teljesíteni – Marci számol be:

Sok bonyodalom kísérte a 4islands-ra való nevezésemet. Eredetileg Cleppével mentem volna, de ő túledzette magát és lassabb emberrel akart menni, egyszerűen nem lett volna értelme erősködnöm, így a csapatunk meghívásával valaki más lett a párja, de erre nem vesztegetnék több szót, mert amikor ezt így bejelentette, már úgyis ellőttem az összes káromkodást magamban. Roninak is több apró dolog hátráltatta az indulását, így végül az a felállás lett, hogy én megyek Suzival, akit amúgy is edzek.

 Nekem nagy izgalmakat nem okozott, hogy a nőiből mix csapattá avanzsáltunk (Bár sok helyen a csapatnevünk még mindig “Justforfungirls”). Suzi, aggódott, hogy elég jó csapattársa lesz-e Roninak, de mikor megtudta, hogy az edzőjével kell mennie, akkor szerintem teljesen elhűlt. Rögtön mondtam is neki, hogy csak az a lényeg hogy saját tempójában menjen és ne érdekelje hogy én mennyit tolom vagy segítek neki. Ebben már jó tapasztalatom van, hogy hogy kell összedolgozni párosban.
A mai nap után teljesen elégedett vagyok a csapat hozzáállásával! Nem volt stressz, a kommunikáció is gördülékeny volt az egész szakasz alatt, ami nagyon fontos! Nem mindegy hogy valaki – pl. büszkeségből – eltitkolja hogy eléhezett, vagy bármi hasonló, mert akkor más taktikát választok és nem nyírom ki magam, vagy a csapattársamat feleslegesen. A csapatunk ugyan kevés a dobogóhoz, de nagyon jó látni, hogy megvan a motiváció a jobb eredményért, mindenféle görcs nélkül. Ha kell akkor Suzi is beelőz bárkit a sziklákon lefele, akár srácokat össztelóssal is. Vagy beáll velem akár a depó legelejére. Nincs megszeppenés!
Holnap következik a második szakasz, amit én sem ismerek igazán, mert nem a tavalyi útvonalat kell végigtekerni. Nagyon erős szelet jeleztek előre és a szervezők a hajókkal nem mernek elindulni Rab szigetre. Itt maradunk és nyomjuk az első szakaszt kicsit módosítva és megkeverve. Dicséret illeti a rendezőket a szervezésért, mert rugalmasak és gyorsan reagálnak a felmerülő nehézségekre, ezen a logisztikailag meglehetősen bonyolult versenyen.
további információk, eredmények az esemény honlapján: https://www.adriabike.hr/en/uncategorized/mitas-4-islands-mtb-stage-race-day-one/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo