fbpx

Elment egy legenda, elhunyt Bontovics Imre

Mély megrendüléssel fogadtuk, hogy 66 éves korában elhunyt Bontovics Imre. 1954. április 9-én született, versenyzői pályafutása után 1980-tól közel 15 éven keresztül a Ferencvárosi Torna Club kerékpár szakosztályának technikai vezetőjeként dolgozott. Elsősorban ő felelt a ferencvárosi kerékpározók hazai és nemzetközi versenyekre való utaztatásáért és biztosította, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen a csapattal.

Ismét eltávozott egy, aki nélkül a kerékpáros pálya válogatott sem lett volna sikeres egy időben, hiszen nem tudott volna eljutni a jó szereplés szempontjából fontos versenyekre, ez nem volt egyszerű azokban a „vízumokkal” terhelt időkben. Ő volt az aki megszervezte éveken át a felkészülést szolgáló hazai versenyeket (Zamat Kupa, Melba Kupa) és az évi két nagy pálya versenyünket az ARANY MOKKA Kupákat és a Ramovill Kupát. Ezek nélkül a felkészülés csak értelmetlen erőlködés lett volna. Ő volt az, aki feltűnés nélkül a vezetők egyetértésével, tette a dolgát, közel 20 éven át, az FTC és a magyar pályaválogatott technikai vezetőjeként, később már vállalkozóként is segítette a sportágat, ezen belül elsősorban  a BMX Freestyle működését, néhány évvel ezelőtt még indult amatőr versenyeken szenior kategóriában.

A jelenlegi formájában 1992 óta működő legendás VELVART kerékpárbolt a hazai BMX élet egyik meghatározó központja a kezdetektől. Imre bácsi a legnagyobb BMX márkák hazai forgalmazója volt, a BMX Freestyle közösség nagyon sok klassz percet töltött el a boltban és rengeteg alkatrészt köszönhetett neki.

Nyugodjék békében!

(forrás: bringasport.hu)

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo