fbpx

Elkezdődött a magyar cyclocross szezon: eBIKE.hu Kamaraerdő CX MK – Eredmények, Galéria!

Október 6-án az eBIKE.hu Kamaraerdő CX versennyel, mely egyben a Magyar Kupa 1. fordulója is volt, vette kezdetét a magyar cyclocross szezon.

10.45-kor az U15, U17, WU15-WU17, Master 3 kategóriákkal rajtjával kezdődött a verseny. Ebben a futamban egyértelműen az U17-es fiúk domináltak, közülük is az első helyet Csuja Bálint szerezte meg, őt követte majdnem egy perc különbséggel Horváth Áron Mihály és Pataki Barnabás. Az U15-ös fiúknál néhány másodperccel Pakot András Gusztáv diadalmaskodott Vas Barnabás előtt, a 3. helyet pedig Majoros Dávid szerezte meg. A WU15-WU17 kategóriákban mindösszesen 1-1 lány indult, így őket összevonták, közülük Vitkovics Vanda ért be az első helyen, míg Sike Lili Alexandra lett a második. Master3-ban Rozgonyi Sándor volt a leggyorsabb, a dobogó további fokaira pedig Vozár Zoltán Róbert és Lőrincz János állhatott fel.

A 11.30-as második rajtban az U19, WU23-WElit, Master 2 kategóriák voltak érdekeltek. Az U19-es fiúk versenyét magabiztosan Minárovics Krisztián nyerte, második helyen Adame Ármin, míg harmadikként Gohér Mihály ért célba. A WU23-WElit nőknél Szekeres Viktória könnyedén nyert, őt követte közel 2 perc hátránnyal Horváth Adél, a dobogó harmadik fokára pedig Riba Orsolya állhatott fel. A Master2 férfiak népes mezőnyében Fésüs László volt a leggyorsabb, őt követte Németh Roland, akivel a verseny első felében fej-fej mellett haladtak, a harmadik helyen pedig Szabó András Balázs ért célba.

A 12.30-kor kezdődő harmadik futamban az U11, U13 fiúk és WU11-WU13 lányok küzdöttek meg egymással. A WU11-WU13 összevont futamban Pap Gréta szerezte meg a győzelmet, Mármarosi Alexa és Stojanovska Dalija előtt. Az U11-es fiúknál Bakó Donát nyert magabiztos előnnyel, a második helyen Móri Márton, harmadikként Lovász Máté ért célba, az utóbbi kettő az utolsó körben döntötte el, hogy a dobogó melyik fokán ki fog állni. Az U13-as fiúknál Kovács Áron győzött, a második helyet nagy csatában Péter Nándor szerezte meg Tóth Márk előtt.

A 13.00-s rajtban a hobbi férfiak és nők voltak érdekeltek. A nőknél Kubik Csenge volt a leggyorsabb Nagyné Ruszkai Zsuzsanna előtt. A hobbi férfiak mezőnye a hölgyekénél jóval több indult számolt, náluk Hugauf Marcell szerezte meg az első helyet, Marlok Szabolcs és Neruda Nándor előtt.

A 14 órakor kezdődő utolsó futamban az U23, Elit és Master1 férfiak mérkőztek meg egymással. A futamot magabiztosan a magyar bajnok, Búr Zsolt nyerte, Buruczki Szilárd előtt, a harmadik helyen az U23-as győztes Szöllősi Ferenc haladt át a célvonalon. Az abszolút 4. és az Elit 3. helyet Ferenczi Balázs szerezte meg, őt követte az 5. helyen a Master1 győztese Cser Gábor. U23-ban a dobogó második, illetve harmadik fokára Bognár Ábel és Varga Bálint állhatott fel, Master1-ben pedig Kusz Mátyás és Héjja Attila lettek az ezüst- és a bronzérem tulajdonosai.

Részletes eredmények: https://versenyzek.hu/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/75/eBike-hu-Kamaraerdo-Cyclocross-magyar-kupa

Fotógaléria:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo