fbpx

Elkezdődött a 2020-as országúti szezon: Sam Bennett nyerte a Tour Down Under első szakaszát

A Tour Down Underrel megkezdődött a 2020-as országúti szezon, az ausztrál kontinens legnagyobb versenyének első szakaszát a Deceuninck – Quick-Step kerekese, Sam Bennett nyerte.

Január elején a déli féltekén az országos bajnokságokkal elkezdődik az országúti versenyszezon, melyet Ausztráliában a kontinens legnagyobb viadala a Tour Down Under követ, elsőként a nők versenye, majd közvetlenül a férfiaké. A hölgyeknél meglepetés történt, hiába tudta megnyerni a második és egyben legnehezebb szakaszt a többszörös címvédő Amanda Spratt, a harmadik szakaszon elért győzelmével az amerikai bajnok, Ruth Winder szerezte meg a végösszesítésben az első helyet, az ausztrál bajnok pedig csak a harmadik lett.

A férfiak versenye magyar idő szerint ma hajnalban kezdődött, ahol a 150 km hosszú óriási emelkedőket nem tartalmazó szakaszon a szökevények nem tudtak hazaérni, így végül mezőnyhajrá döntött az első helyről. A sprinten a Deceuninck – Quick-Step friss igazolás Sam Bennett volt a leggyorsabb, megelőzte a második helyen célba érő Jasper Philipsent (UAE Team Emirates), a harmadik pedig a Bora-Hansgrohe bringása a szlovák Erik Baška lett.
Kedd hajnalban folytatódik a 2. szakasszal a Tour Down Under, ahol valószínűleg ismét sprint fog dönteni az első helyről.

Az első szakasz itt megtekinthető:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo