fbpx

Egyetemi-Főiskolai Hegyikerékpáros Bajnokság – beszámoló és eredménylista

Etyek és környéke adott otthont 2011. Október 9-én a 2011. évi hegyikerékpáros bajnokságnak, amit kimondottan az egyetemi- és főiskolai hallgatóknak hirdettek meg. Idén az igazi ősz első napjai kezdődtek ezen a napon, ezért kimondottan hideg, szeles, időnként esős idő fogadta a hegyikerekeseket.

Egyetemi-Főiskolás Hegyikerékpáros Bajnokság 2011

Egyetemi-Főiskolás Hegyikerékpáros Bajnokság 2011

Valószínűleg az időtől többen is megijedtek, hiszen az előnevezők közül is sokan távol maradtak a rajttól. Összesen 20 versenyző vágott neki a távnak. A nőknek 3 kört, a férfiaknak 6 kört kellett teljesíteniük a 3,2 km hosszú, 110 m szintkülönbséggel nehezített pályán.

A férfiaknál izgalmas csatát vívott az első három helyezett, az első két körben együtt haladt Szalay Péter és Ruszin Ádám, majd a harmadik körben Ruszin egy kisebb műszaki probléma miatt megállni kényszerült, így visszaesett a harmadik helyre. Szalay innen egyedül növelte előnyét, míg Ruszin szívós munkával utolérte, majd megelőzte Tóth Andrást, így alakult ki a végső Szalay, Ruszin, Tóth sorrend.

A hölgyeknél már az első körben kialakult a végső sorrend, a körök alatt Kéri Zsófia folyamatosan növelte előnyét, a többiek nem tudták megszorongatni.

A csapatversenyben a Pannon Egyetem két csapata küzdött egymással, a Tóth András, Gulyás Ádám, Márkus János összetételű csapat szerezte meg az elsőséget. A zord időjárás ellenére jó hangulatú izgalmas versenynek lehettek résztvevői és tanúi az Etyekre látogatók.

Letölthető dokumentumok:
– teljes eredménylista

Forrás: Budapesti Kerékpáros Szövetség, Molnár Dénes

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo